Norm Fazlası Öğretmenlerin Durumu Ne Olacak?

Norm Fazlası Öğretmenlerin Durumu Ne Olacak?

Norm fazlası olduğu gerekçesiyle çok sayıda öğretmenin yer değişikliğine tabi tutularak mağdur edildiği iddiası TBMM’ de dile getirildi.

Kütahya milletvekili Prof. Dr. Alim IŞIK tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından cevaplanması istenen önergede, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle ülke genelinde çok sayıda öğretmenin norm fazlası olduğu gerekçesiyle yerlerinin değiştirildiği ve bu yer değişiklikleriyle çok sayıda öğretmenin veya okulun mağdur edildiği iddialarına değinilerek şu sorulara yer verildi;
“1. Halen Türkiye genelinde norm kadro fazlası durumuna düşen öğretmenlerin toplam sayılan ne kadardır? Bu durumdaki öğretmenlerin branşlarına ve görev yaptıkları illere göre dağılımları nasıldır?

2. Anılan illerde norm kadro fazlası oldukları belirtilen öğretmenlerin yer değişikliğinden etkilenen okullarda ortaya çıkan öğretmen açıkları nasıl karşılanmaktadır?

3. Halen ülke genelinde kaç öğretmen ücretli olarak görev yapmaktadır? Ücretli öğretmenlerin görev yaptıkları illere göre dağılımları nasıldır?

4. Ülke genelinde şimdiye kadar kaç norm fazlası durumundaki öğretmenin yer değişikliği talebi bakanlığınıza ulaşmıştır? Bunların kaçının yer değişiklikleri yapılmıştır?

5. Norm fazlası olduğu gerekçesiyle yer değişikliği yapılan bazı öğretmenlerin özür durumlarının dikkate alınmayarak mağdur edildiği iddiaları doğru mudur?

6. Doğru ise bu durumdaki öğretmenlerin sayısı ne kadardır?

7. Bakanlığınızca söz konusu norm kadrolarına ilişkin yeni bir çalışma yapılarak yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi sağlanabilir mi?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.