Norm Fazlası Öğretmenlerin Maliyeti 1 Milyon TL

Norm Fazlası Öğretmenlerin Maliyeti 1 Milyon TL

En son yapılan atamalar sonucunda ülkemiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı personeli olarak çalışan yaklaşık 10.000 öğretmen norm fazlası durumdadır.

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLERİN ÜLKE EKONOMİSİNE GÜNLÜK MALİYETİ 1 MİLYON TL AYLIK MALİYETİ İSE 30 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDEDİR

En son yapılan atamalar sonucunda ülkemiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı personeli olarak çalışan yaklaşık 10.000 öğretmen norm fazlası durumdadır. Norm açığı olmadığı için norm fazlası olan öğretmenler beklemektedir. Peki bu öğretmenler devletten maaş alıyor mu?

Evet ek ders hariç maaşını tam bir şekilde almaktadır bu öğretmenlerimiz.

Norm fazlası olan bir öğretmenin; ortalama öğretmen maaşları 2.500 Türk Lirası olmasına rağmen brüt maaş üzerinden hesapladığımızda devlete aylık maliyeti 3.000 Türk Lirasıdır. 10 bin öğretmen ile 3 bin Türk Lirasını çarptığımızda ülke ekonomisine 30 milyon Türk Lirası aylık maliyet ortaya çıkmaktadır. Yani norm fazlası öğretmenin ülke ekonomimize günlük maliyeti 1 milyon Türk Lirasıdır.

Norm fazlası durumda olmaktan norm fazlası öğretmenlerimizde rahatsız olmaktadırlar hem işsiz insan psikolojisine düşmektedirler hem de ne olacağım tedirginliği yaşamaktadırlar. Peki Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda ne yapmalıdır? Milli Eğitim Bakanlığının Müdür Yardımcılığı sınavını yapıp, sonuçlandırıp hemen devamında Müdür Yardımcısı atamalarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Müdür Yardımcılığı ataması sonrası açılan normlara ise norm fazlası öğretmen ataması ile norm fazlası öğretmenleri yerleştirip eğitim-öğretime kazandırmalıdır.

Eğer Milli Eğitim Bakanlığı hızlı bir şekilde müdür yardımcısı sonuçlarını açıklayıp müdür yardımcısı atamalarını gerçekleştirirse. Ve devamında bütün iller 2-3 sefer norm fazlası öğretmen ataması gerçekleştirirse norm fazlası öğretmen sayısı yaklaşık olarak 10 binden 2 binlere kadar düşer. Ve böylelikle nisan ayı içerisinde norm fazlası öğretmen sorunu neredeyse çözüme kavuşmuş olur.

Unutulmamalıdır ki norm fazlası öğretmen sorunun ülke ekonomisine günlük zararı 1 milyon Türk Lirasıdır. Norm fazlası öğretmen sorunun çözümü 10 gün  bile önce olsa ülke ekonomimiz 10 milyon Türk Lirası kar’a geçecektir. Bundan dolayıdır ki Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda elini çabuk tutması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum