Norm kadro modülündeki yazılım kesin yanlış çalışıyor

Norm kadro modülündeki yazılım kesin yanlış çalışıyor

Norm kadro modülündeki yazılım Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda; 42 saatin üstündeki her 21 saate bölge normunu çalıştırarak norm vermesi gerekirken, 42 saatin altında çalışarak, norm kadro vermesi gereken ders yüklerine norm ka

"Norm kadroda bölge normu nasıl hesaplanır?" haberimizde bölge normunun nasıl hesaplanması gerektiğini açıklamıştık.

Buna göre Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda; Örneğin 42 saatin üzerinde artan ders yükü 15 saat ise aynı bölgedeki tüm artık dersler toplanarak 21'er saatlik paketler halinde yeni normlar verilmekte ve artan ders yükü en fazladan başlanarak hangi okula denk geliyorsa bölge normundan norm verilmektedir. Bu örneğimizdeki artık 15 saate norm alabilmek için diğer okullarda en az artık 6 saat ders yükünün bulunması gerekmektedir. Norm kadro modülündeki bilgisayar yazılımı o bölgedeki artık normları toplayarak en çok artık dersi olan okuldan başlayarak normları 21'er saatlik paketler halinde vermektedir.

Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni norm kadrosunda; Örneğin 200 saatin üzerinde artan ders yükü 20 saat ise aynı bölgedeki tüm artık dersler toplanarak 40'ar saatlik paketler halinde yeni normlar verilmekte ve artan ders yükü en fazladan başlanarak hangi okula denk geliyorsa bölge normundan norm verilmektedir. Bu örneğimizdeki artık 20 saate norm alabilmek için diğer okullarda en az artık 20 saat ders yükünün bulunması gerekmektedir. Norm kadro modülündeki bilgisayar yazılımı o bölgedeki artık normları toplayarak en çok artık dersi olan okuldan başlayarak normları 40'ar saatlik paketler halinde vermektedir.

Fakat okullardan elde etiğimiz bilgilere göre Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda; Örneğin 42 saatin altında Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni norm kadrosunda; Örneğin 200 saatin altında Norm Kadro Modülündeki yazılımın yanlış çalışarak bölge normu uygulayıp uygulamadığını sormuştuk.

Ve bu konuyu "Norm Kadro Modülündeki yazılım yanlış mı çalışıyor?" haberimizde dile getirmiştik.

Elde ettiğimiz aşağıdaki belgelere göre şimdi kesin olarak söyleyebiliyoruz ki Norm kadro modülündeki yazılım Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda; 42 saatin üstündeki her 21 saate bölge normunu çalıştırarak norm vermesi gerekirken 42 saatin altında çalışarak norm kadro vermesi gereken ders yüklerine norm kadro vermiyor.

İşte Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosundaki Norm Kadro Modülündeki yazılımın yanlış çalıştığına dair örneğimiz;

Yukarıda Çarşamba ilçesi 1 Nolu Eğitim bölgesindeki Bulutoğlu Anadolu Lisesinin Norm Kadro Tespit Çizelgesi görülmektedir.

Yönetmeliğin 18. maddesine göre 42 saatin üzerindeki artık normlarda çalışması gereken norm kadro modülündeki yazılım 42 saatin altındaki ders yüklerinde de çalışarak norm vermesi gereken ders yüklerinin normlarını başka okullara kaydırmıştır.

Norm Kadro Tespit Çizelgesi incelerseniz 32 saatten yüksek 42 saatten aşağıdaki ders yüklerine 2 norm verildiği görülmekte iken;

Norm Kadro Tespit Çizelgesindeki;

Almanca dersine baktığımızda 34 saat ders yüküne 2 norm verilmesi gerekirken 1 norm verildiği görülmektedir.

Kimya/Kimya Teknolojisi dersine baktığımızda 38 saat ders yüküne 2 norm verilmesi gerekirken 1 norm verildiği görülmektedir.

Yukarıda Çarşamba ilçesi 1 Nolu Eğitim bölgesindeki Yeşilırmak Anadolu Lisesinin Norm Kadro Tespit Çizelgesi görülmektedir.

Norm Kadro Tespit Çizelgesi incelerseniz 32 saatten yüksek 42 saatten aşağıdaki ders yüklerine bölge normundan 2 norm verildiği görülmektedir.

Yine elde ettiğimiz aşağıdaki belgelere göre şimdi kesin olarak söyleyebiliyoruz ki Norm kadro modülündeki yazılım Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda; 200 saatin üstündeki her 40 saate bölge normunu çalıştırarak norm vermesi gerekirken 200 saatin altında çalışarak norm kadro vermesi gereken ders yüklerine norm kadro vermiyor.

Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmenleri norm kadrosundaki Norm Kadro Modülündeki yazılımın yanlış çalıştığına dair örneğimiz;

Yukarıda Sarıyer ilçesi 1 Nolu Eğitim bölgesindeki Cevat Koçak Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinin Norm Kadro Tespit Çizelgesi görülmektedir.

Yönetmeliğin 19. maddesine göre 200 saatin üzerindeki artık normlarda çalışması gereken norm kadro modülündeki yazılım 200 saatin altındaki ders yüklerinde de çalışarak norm vermesi gereken ders yüklerinin normlarını başka okullara kaydırmıştır.

Norm Kadro Tespit Çizelgesindeki;

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri dersine baktığımızda 108 saat ders yüküne 3 norm verilmesi gerekirken 2 norm verildiği görülmektedir.

Yukarıda Sarıyer ilçesi 1 Nolu Eğitim bölgesindeki Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinin Norm Kadro Tespit Çizelgesi görülmektedir.

Norm Kadro Tespit Çizelgesi incelerseniz 200 saatten aşağıdaki ders yüklerine bölge normundan normlar verildiği görülmektedir.

Yukarıda yer verdiğimiz örnekler ve yönetmelik hükümlerindeki ders yükleri istisnai durum sayılarak Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosunda 42 saate kadar olan ders yüküne ve Atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosunda 201 saate kadar olan ders yüküne de bölge normunun uygulanmaması gerekmektedir. Bakanlığın bu konuda acilen düzenleme yapması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.