Norm kadrona sahip çık öğretmenim!

Norm kadrona sahip çık öğretmenim!

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine Dair Yönetmelik ( 29494 sayılı Resmi Gazete)hükümlerinden Yedinci Bölüm Yöneticilik görevinden ayrılma ve Yöneticilik görevinden alınma alt başlıkları

Elazığ İl milli Eğitim Müdürlüğü, 26 Kasım 2015 tarihinde resmi internet sitesi üzerinden: “İl - İlçe emrindeki ve eğitim kuramlarındaki İhtiyaç (norm kadro) fazlası olan öğretmenlerin,17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 53. maddesi doğrultusunda atamaları gerçekleştirilecektir.” demektedir; fakat Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü birçok ilimizin yaptığı ve doğru olan uygulamanın yerine, yapılan yanlış norm hesabını düzeltmeden, norm duyurusuna çıkmıştır. 

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine Dair Yönetmelik  ( 29494 sayılı Resmi Gazete)hükümlerinden Yedinci Bölüm Yöneticilik görevinden ayrılma ve Yöneticilik görevinden alınma alt başlıklarının 32. Ve 33. Maddeleri şöyledir:

MADDE 32 – (1) Yöneticilik görevlerinden istekleri üzerine ayrılanlar, bulundukları eğitim kurumunda alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri hâlinde bu eğitim kurumuna; aksi durumda ise istekleri de dikkate alınarak kadrolarının bulunduğu il içinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır.

MADDE 33 – (1) Eğitim kurumu yöneticilerinden haklarında yapılan adlî ve idarî soruşturma sonucu hazırlanan raporların yetkili amir ve kurullarca değerlendirilmesi sonucuna göre yöneticilik görevinden alınanlar, durumlarına uygun ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanır.

Yönetmelik hükümleri bu kadar açıkken, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevden alınan yöneticilerden bazılarını       branşlarında kurumlarında norm kadro açığı olmamasına rağmen kurumlarının normuyla ilişkilendirmiştir. Kurumlarında okutacak dersi olmayan öğretmenler norm açığı bulunan başka kurumlara geçmek istediklerinde ise değerlendirmeye dahi alınmamaıştır. İl Milli Eğitimin bu uygulamasından dolayı, aslında norm fazlası olmaması gereken bazı öğretmenler,  norm fazlası olmuştur. Dolayısıyla bu durumdaki öğretmenlerden sendikamız üyesi olan veya olacak öğretmenlerin adına bu hak gasbına sebep olan yöneticiler hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı tüm hukuki yollara başvuracağımızı sendikam adına beyan ederim. Umarım İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı yanlışın farkına varır ve norm kadro fazlası öğretmen atamalarını yapmadan bu hatasını düzeltir.

Norm Kadrolar Her Belirlendiğinde Sonuçlar Öğretmenlere Tebliğ Edilmelidir

Norm kadroların yeniden belirlenme sürecinde okul idaresince belirlenen norm kadro taslak listesinin okulda bulunan öğretmenlere imza karşılığında duyurulması yapılacak itirazların değerlendirilmesi gerekmektedir.

Norm kadro belirlemelerinde kasıtlı veya sehven yapılan yanlışların önlenmesinin yolu normların her belirlendiğinde çizelgelerin öğretmenlere tebliğ edilmesinden geçmektedir. Öğretmen kendine norm kadro çizelgeleri tebliğ edildiğinde ders yükünü ve norm kadro sayısını görecek itirazı varsa düzeltilmesini isteyecektir. Kamu açısından gereksiz iş yüküne ve davalara neden olmamak ve  iş barışını bozmamak için bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyorum.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre norm güncellemesi yapmayan, norm hesabında keyfi uygulamalarda bulunan okul/kurum müdürlerine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bu duruma göz yumarak, öğretmenlerden sendikamız üyesi olan veya olacak öğretmenlerden mağdur olanlar adına, bu hak gasbına sebep olan yöneticiler hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı tüm hukuki yollara başvuracağımızı sendikam adına beyan ederim.

 

İbrahim Halil ARSLAN

Anadolu Eğitim Sendikası Elazığ İl Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.