Norm Uygulaması Mağdurları İçin MEB'e Başvuru

Norm Uygulaması Mağdurları İçin MEB'e Başvuru

Bilindiği üzere MEB tarafından Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 53. Maddesi ile MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 19.09.2016 tarih ve 2016/19 sayılı Genelgesi doğrultusunda norm kadro fazlası öğretmenlerin atama işlemleri gerçekleştir

Bilindiği üzere MEB tarafından Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 53. Maddesi ile MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 19.09.2016 tarih ve 2016/19 sayılı Genelgesi doğrultusunda norm kadro fazlası öğretmenlerin atama işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Ancak, bu kapsamda yapılan atama işlemlerinde, tercihlerine atanamayan ya da tercihte bulunmayan öğretmenlerin valiliklerce re’sen atamaları yapılırken mazeret durumlarının dikkate alınmaksızın mağduriyetlere sebebiyet verildiğine dair Sendikamıza bilgiler ulaşmaktadır. 

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, norm fazlası olduğu gerekçesiyle, mazeret durumu gözetilmeksizin uzak ilçelere atanan öğretmenlerin durumlarının yeniden değerlendirilmesi hususunda talepte bulunduk.

İlgili yazımız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.