NY Times'ın Fırat Kalkanı yorumu!

NY Times'ın Fırat Kalkanı yorumu!

Fırat Kalkanı operasyonunun ardından New York Times gazetesi 'Erdoğan, Suriye operasyonuyla askeri gücünü gösteriyor' yorumunda bulundu.

BD gazetesi New York Times, Türkiye'nin Cerablus'a yönelik 'Fırat Kalkanı' operasyonuyla ilgili yayınladığı haberde kullandığı başlıkla tepki çekti.

ERDOĞAN ASKERİ GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR

NY Times, başlıkta, "Erdoğan, Suriye operasyonuyla askeri gücünü gösteriyor" dedi.

Gazetenin yorumunda, "Türkiye'de ordunun içindeki bir kesimin darbeye kalkışması her şeyi değiştirdi" ifadelerine de yer verildi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı;

DARBEDEN SONRA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

"Ordu içinden bir grubun Türkiye'de darbeye kalkışmasının ardından çok şey değişti. Ordudan binlerce kişi tasfiye edildi. Kısa bir süre sonra Türkiye, Suriye'de DAEŞ'in son kalelerinden olan Cerablus'a operasyon kararı aldı. Sonra Türk tankları, Suriye'ye girdi. Tanklar, Kuzey Suriye'de gürlerken, Suriyeli muhalifler de ilerleme kaydetti. Böylece PYD'nin bölgeye yayılmasının da önüne geçildi"

TÜRKİYE SURİYE'DE DAHA BELİRLEYİCİ KONUMA GELDİ

Bu operasyon ile Türkiye'nin Suriye'de daha belirleyici bir konuma geldiğini belirten gazete, haberine şöyle devam etti;

"Türkiye, bu operasyon ile, Suriye'de daha aktif bir rol oynayan konuma sahip oldu. Muhaliflere verdiği destek ile, onların da kazanma şansını artırdı"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.