O isimden AK Parti için şok iddia!

O isimden AK Parti için şok iddia!

Eski AK Partili HDP Mersin 1. sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti için çok konuşulacak iddialarda bulundu.

HDP Mersin 1. sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, 1 Kasım seçimleri ve AK Parti'nin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

HDP Mersin 1. sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, 1 Kasım'da hükümet kurulsa bile 4 yıl sürmeyeceğini öne sürerek, "En fazla 1-2 yıl içinde erken seçim olacağı kanısındayım. Bundan sonraki seçimde AKP'nin bir tabela partisi olduğunu görmek mümkün" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Kasım'da Mersin'den seçime girecek 11 milletvekili adayını kamuoyuna tanıttı.

HDP SEÇİMDEN BAŞARIYLA ÇIKACAK

HDP Mersin İl Başkanlığı, 1 Kasım milletvekili adaylarını, bir otelde düzenlediği toplantıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Mersin milletvekili ve 1. sıra adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin seçimlerden 7 Haziran'da olduğu gibi başarıyla çıkacağına inandığını söyledi.

dengir_mir_mehmet_firat_akp_bolunecek_yeni_parti_cikacak_h50187_be9fc.jpg

HDP BİR İNANÇ PARTİSİ

Fırat, 43 yıldır siyaset yaptığını, ancak hiçbir zaman HDP'de yaptığı siyasetin tadını alamadığını vurguladı. HDP'nin bir inanç partisi olduğunu belirten Fırat, "7 Haziran'da, listeye giremeyen arkadaşların, hatta partiyle hiç organik bağı olmayan yurttaşların bile bizlerden çok çalıştığına şahit oldum. Bir makam, mertebe, koltuk derdi olmadan, herkesin bu partiye nasıl omuz verdiklerini gördüm. Bu benim için çok büyük bir tecrübe olmuştur" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ HEDEFLEDİĞİ NOKTAYA GELEMEYECEK

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, AK Parti'nin hedeflediği noktaya gelmesinin mümkün olmadığını iddia ederek, şunları söyledi:

AKP ÖLÜM SÜRECİNİ YAŞIYOR

"AKP ölüm sürecini yaşıyor. Eğer uçağın burnu aşağı doğru dönmüşse veya oy çizgisi aşağı doğru inmeye başlamışsa bunu durdurabilmek mümkün değildir. Bundan önce Anavatan, DSP, Doğru Yol, Adalet Partileri vardı. Bir sürü parti vardı. 

HÜKÜMET 4 YIL SÜRMEYECEK

Ama bugün tabelaları var mı, yok mu bilmiyorum. 1 Kasım'da hükümet kurulsa bile ben bunun 4 yıl süreceğini düşünmüyorum. En fazla 1-2 yıl içinde erken seçim olacağı kanısındayım. Ama bundan sonraki seçimde AKP'nin bir tabela partisi olduğunu görmek mümkün. Seçim sonrasında da merkez sağda yeni yapılanmaların da hayata geçtiğini hep beraber izleriz diye düşünüyorum."

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.