O Memurlara Ekstra Zam Gelecek

O Memurlara Ekstra Zam Gelecek

O Memurlara Ekstra Zam Gelecek

Eğitim Görevlisi kadrolarında görev yapan Devlet memurlarından Din Hizmetleri Sınıfı kapsamında olanlar, 2016 yılı başından geçerli olmak üzere ilave maaş artışı alacak.

Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklara ilişkin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşmesi, 2016 yılının ilk altı ayı için Devlet memurlarına %6 oranında maaş zammı yapılmasını kararlaştırırken, Din Hizmetleri Sınıfı kapsamında görev yapan Eğitim Görevlilerine ilave maaş artışı da getirdi.

Bu çerçevede, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (III) sayılı Cetvele göre Eğitim Görevlisi kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranları, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 15 puan artacak.

Eğitim görevlilerinin ilave maaş artışı ne kadar olacak?

Mesleki yükseköğrenim görerek, Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlükleri ile Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin eğitim görevlisi kadrolarında görev yapanların aylık dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatının 15 puan yükseltilmesi, ilgili personelin aylık maaşlarını %6 oranındaki zam dışında ilave olarak artıracak.

İlave maaş artışının ilgili personelin maaşına net etki miktarı ise, işe başlama tarihlerinin 1/10/2008 öncesi veya sonrası olma durumuna göre değişecek.

2016 yılının ilk altı ayı için belirlenmiş olan aylık katsayısına göre Eğitim Görevlilerinin (DHS) aylık net ilave maaş artışı şu şekilde olacak.

Din Hizmetleri Tazminatındaki artışAylık net maaştaki ilave artış
1/10/2008 öncesi işe girenler1/10/2008 ve sonrası işe girenler
15 Puan124,55 TL109,61 TL

Not: 2015 yıl sonu enflasyon oranına göre ilave zam yapılması halinde tablodaki rakamlar değişebilir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.