O Öğretmenlerin Maaşı İçin Kanun Teklifi

O Öğretmenlerin Maaşı İçin Kanun Teklifi

CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, özel okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin en az dengi resmi okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenler kadar maaş almalarına ilişkin kanun teklifi verdi.

Temel amacı kamunun üzerindeki eğitimin yükünün hafifletilmesi olan kurumların, çalıştırdığı yönetici ve öğretmenlerin özlük haklarına ilişkin Özel Eğitim Kurumları Kanununda eksiklik olduğunu belirten CHP’li İrgil, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

24 KASIM’DA ÜÇ MÜJDE BEKLİYORUZ

“Öncelikle 24 Kasım’da biz MEB’den üç müjde bekliyoruz. Bir; en az 60 bin, şubatla birlikte toplamda 100 bin öğretmen ataması. İki; engelli öğretmen ataması. Üç; maaşlarda adalet! Şu anda adaletsiz bir durum var; özel öğretim kurumlarında bir hak mağduriyeti var. 2014’te aylık ve sosyal yardım ek ödemelerine ilişkin düzenleme kaldırılınca bazı özel okullardaki yönetici ve öğretmenler dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kapsamındaki ek ödeme tutarlarından daha azına tabii oldu. Bu durum sosyal devlet anlayışıyla örtüşmüyor.”

BAZI OKULLARDA ASGARİ ÜCRET BİLE VERİLMİYOR

İlgili ödemelerin okul inisiyatifine bırakılmasıyla bazı okullarda eğitim camiasının en önemli ayağı olan öğretmenlerin yaşam şartlarında sıkıntılar oluştuğunu belirten İrgil, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. İrgil şöyle devam etti:

“Öğretmenin çaresizliği ve yüksek işsizlik oranı fırsatçılığı ile bazı özel okulların devlette çalışan öğretmenlerin aldıkları ücretlerin çok altında ücretler ödediği hatta bazı okulların asgari ücret bile vermedikleri biliniyor. Bu kabul edilemez.”

Kanun teklifiyle 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda; “Okullarda yöneticilik ve eğitim-öğretim hizmeti yapanlara, kıdemlerine göre (emekliler hariç) dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kapsamındaki ek ödeme tutarlarından az ücret verilemez” düzenlemesinin getirilmesi isteniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.