Ocak ayında memura  % kaç zam var?

Ocak ayında memura % kaç zam var?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin dün, "Toplu sözleşme yapıldı. Ocak ayından itibaren maaşlarında 6 puanlık bir artış söz konusu olacak." demiştir.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin dün, memur maaşlarına ilişkin bir açıklama yapmıştır. Şahin bu açıklamasında "Toplu sözleşme yapıldı. Ocak ayından itibaren maaşlarında 6 puanlık bir artış söz konusu olacak." demiştir. Oysaki Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre 2013 yılı Ocak'ta yüzde 3 zam yapılacaktır.
 
İŞTE İÇERİĞİ YANLIŞ OLAN HABER
 
Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi'nde partisince düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin , bütçe açığını yüzde 3'ün altına düşürdüklerini söyledi.
 
Şahin, Ocak 2013'den itibaren memur maaşlarında 6 puanlık artış olacağını açıklayarak, şunları söyledi:
 
“Memurlarımızın maaşlarını azaltmıyoruz. Toplu sözleşme yapıldı. Ocak ayından itibaren maaşlarında 6 puanlık bir artış söz konusu olacak. Eğer enflasyon onun üzerinde ise enflasyon farkını da kendilerine vereceğiz. Emeklilerimiz intibak zam larını önümüzdeki aydan itibaren almaya başlayacaklar. 1 milyon 912 bin 442 SSK emeklisi çıkarmış olduğumuz yasadan yararlanmaya başlayacak. Her yıl bütçemize bunun getirdiği yük 2 milyar 450 milyon TL'dir. Helali hoş olsun. Bunu daha öncekiler yapamadı ama biz yaptık."
 
memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.