ODTÜ'lülerin sakallı korkusu

ODTÜ'lülerin sakallı korkusu

ODTÜ'de mescitte sohbet eden gruptaki sakallı kişi öğrencileri korkuttu.

Ensonhaber sitesiinde yayınlanan habere göre

ODTÜ'de bulunan ve mescitte namaz kılan ve sohbet eden öğrencilerin birayaya geldiği ODTÜ Mescid Topluluğu’nun Facebook sayfasından paylaştığı bir fotoğraf, diğer öğrenciler arasında heyecana neden oldu.

Paylaşılan fotoğraftaki sakallı öğrenciye IŞİD militanı suçlaması yapılması üzerine Mescid Topluluğu bir açıklama yaptı.

 

ODTÜ MESCİD TOPLULUĞU'NUN AÇIKLAMASI

 "Mescid Topluluğu'nun programları ODTÜ'deki herkese açık bir şekilde, genellikle mescidlerde yapılmaktadır. İslam dinine ve müslümanlara olan tahammülsüzlükleri ile tanınan zihniyet, son gönderimizin ilk halindeki fotoğrafı almış ve hiçbir delile dayandırmaksızın topluluğumuza IŞİD'ci damgası vurmaya çalışmıştır. Şahıslar üzerinden yapılan değerlendirmeler topluluklara mâl edilemez. Gönderideki düzenleme ise söz konusu fotoğraftaki şahsa yöneltilen eleştirilerin, bugün olduğu gibi, topluluk aleyhine söylem, iftira ve karalamalara malzeme konusu yapılmaması adına yapılmıştır. Mescidler herkese açık yerlerdir; mescide giren bireyleri sorgulamamız mümkün değildir. Bugün yapılmaya çalışılan yalnızca OMT’yi karalama kampanyası değil, İslam’a olan düşmanlığa ve müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin açık şekilde ifade edilmesine ortam hazırlamaktır. Bizi çeşitli gruplarla-örgütlerle eşdeğer gösterip yaftalamaya çalışanlar bilmelidir ki, Müslümanlar çalışacak ve ODTÜ İslâmi güzelliklerle tanışacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.