Oğan'dan Bahçeli aday olmayacak iddiası

Oğan'dan Bahçeli aday olmayacak iddiası

MHP genel başkan adaylarından Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aday olmayacağını, aday olsa bile kongre sürecini başlattıktan sonra çekileceğini iddia etti.

MHP genel başkan adaylarından Sinan Oğan, kurultay süreciyle ilgili olarak mahkemenin Çağrı Heyeti'ni görevlendirdiğini ve yetkinin de bu heyette olduğunu söyledi. MHP lideri Bahçeli'nin aday olmayacağını, aday olsa dahi kongre sürecinde çekileceğini iddia eden Oğan, sağlık açısından da Bahçeli'nin dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Sinan Oğan, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. MHP'de yapılacak kurultayla sadece lider değişimi yaşanmayacağını, kadrolarında yenileneceğini Oğan, partiyi dönüştürmeye değil değiştirmeye talip olduklarını söyledi. İşte Oğan'ın sözleri:

"Bizimle Türk siyasetinin önünü açacağız. Dönüşüm demiyoruz, değişim diyoruz. İddia ediyorum, biz bu değişimi yapalım 10 yıl sonra AK Parti'yi hatırlayan olmayacak.

"DİREKSİYONDA, OMURGADA ÜLKÜCÜLER OLACAK"
Direksiyonda oturan sağlam ülkücü olduktan sonra, omurgalarda ülkücüler olduktan sonra tabii ki partimizi merkez sağa açabiliriz. Ama dediğim gibi partiyi 21 35 dönüştürmeyeceğiz, değiştireceğiz. Bunu söylememize rağmen partimizi dönüştürmek isteyenler var, açık söylüyorum.

"SADECE MHP DEĞİL TÜRK DÜNYASI LİDERİNİ BEKLİYOR"
Sayın Genel Başkan bizim 19 yıldır genel başkanımızdır. Zor zamanlar genel başkan çıkarır. Bunu bilmemiz gerekiyor. Biz sadece MHP'ye genel başkan seçmiyoruz, Türk dünyasına genel başkan seçiyoruz.

"BAHÇELİ ADAY OLMAYACAK YA DA..."
Sayın Genel Başkan'ın ben hala aday olmayacağını düşünüyorum. Eğer oluyorsa bile sadece düzeni sağlamak için olacaktır, sonra kenara çekilecektir. Sayın Genel Başkanımızın sağlığını da düşünmek zorundayız. Bu anlamda biraz dinlenmesi lazım. 

"ÇAĞRI HEYETİ YETKİLİDİR"
Bugün de kurultay süreciyle ilgili yoğun bir telefon trafiği yaşadık. Çağrı Heyeti, Ankara'dadır. Mahkeme bu heyeti yetkilendirmiştir ve hukuken kurultay sürecini Çağrı Heyeti yapmakla yükümlüdür."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.