Öğrenci alınacak, ortaöğretim alan öğretmenliği programları

Öğrenci alınacak, ortaöğretim alan öğretmenliği programları

Öğrenci alınacak, ortaöğretim alan öğretmenliği programları

DUYURU

(24 Nisan 2014)

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2014-YGS) Giren Adaylar İle 2014 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (2014-LYS) Başvuran/Başvurmak İsteyen Adayların Dikkatine

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında 23 Mart 2014 tarihinde Merkezimiz tarafından yapılan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabileceklerdir.

LYS'lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS'lere başvuru yapmak isteyenlerin, 21-30 Nisan 2014 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

Yükseköğretim Genel Kurulu kararı ile 2013-2014 öğretim yılında öğrenci alımı durdurulan Eğitim Fakültelerinin aşağıda yer alan ortaöğretim alan öğretmenliği programlarına, programların karşısında belirtilen puan türlerinde, 2014-2015 öğretim yılından itibaren Yükseköğretim Genel Kurulunun 17/04/2014 tarihli kararı ile öğrenci alınacaktır. 2014-ÖSYS'de bu programlara tercihlerinde yer vermek isteyen adayların puanlarının hesaplanabilmesi için ilgili LYS'lere girmesi zorunludur. Adayların girmek istedikleri LYS'leri belirlerken bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.

2014-ÖSYS'DE ÖĞRENCİ ALINACAK ORTAÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMLARI:

Öğretmenlik ProgramlarıPuan Türü
Biyoloji ÖğretmenliğiMF-2
Coğrafya ÖğretmenliğiTS-1
Felsefe Grubu ÖğretmenliğiTM-3
Fizik ÖğretmenliğiMF-2
Kimya ÖğretmenliğiYGS-2
Matematik ÖğretmenliğiMF-1
Tarih ÖğretmenliğiTS-2
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda YGS puan türü ile öğrenci alacağı duyurulan Turizm Fakültelerinin Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunları (M.T.O.K.) için kontenjan ayrılan programlarına, 2014-ÖSYS'de Yükseköğretim Kurulunun yeni kararı doğrultusunda programların genel kontenjanına ait LYS puanı ile öğrenci alınacaktır. 2014-ÖSYS'de bu programlara tercihlerinde yer vermek isteyen adayların da puanlarının hesaplanabilmesi için ilgili LYS'lere girmesi zorunludur. Adayların girmek istedikleri LYS'leri belirlerken bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.

Turizm Fakültesi ProgramıPuan Türü
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)TS-1
Rekreasyon Yönetimi (M.T.O.K.)TS-2
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (M.T.O.K.)TM-1
Turizm İşletmeciliği (M.T.O.K.)TM-1

Yeni açılacak programlar, puan türlerinde oluşabilecek değişiklikler vb. durumlar nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2014-LYS'lerin tamamında sınava girmeleri yararlarına olacaktır.

LYS başvurularını tamamlamış adaylar da istedikleri takdirde girmek istedikleri LYS için sınav ücretini yatırarak ilgili LYS başvurularını başvuru süresi içinde yapabileceklerdir (Konu ile ilgili bilgiye, ÖSYM'ninİnternet sayfasındaki, 2014-LYS başvuru bilgilerinde yer alan "LYS'ye Girme İsteği Değişikliği İsteyen Adayların İzleyeceği Yol" bölümünden ulaşılabilir.).

Adaylar, bireysel olarak İnternet aracılığıyla veya bir başvuru merkezi aracılığıyla sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra LYS başvuru bilgilerini, ÖSYM'ninhttps://ais.osym.gov.trİnternet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmelidir.

2014-LYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.