Öğrenci servislerine 15 tatilde tam ücret ödemeyin

Öğrenci servislerine 15 tatilde tam ücret ödemeyin

Öğrenci servislerine 15 tatilde tam ücret ödemeyin

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, okulların açılmasına kısa süre kala servis şirketleriyle yapılan sözleşmeler hakkında velileri uyardı.

Okul öncesinde velilerin servis şirketleriyle sözleşme yapacaklarını belirten Yılmaz, yarı yıl tatilinde tam ücret ödenmemesi maddesinin sözleşmede yer alması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Yarıyıl tatiline denk gelen ayda yarım ücret ödenmesinin sözleşmede yer alması veya bu konunun sözleşmede açıklığa kavuşturulmasının taraflar açısından gerekli olduğunu düşünmekteyiz. Bu durum ileride doğacak anlaşmazlıkları da sözleşme kurulum aşamasında önlemiş olacaktır. Bu sebeple bu hususun sözleşmede yer alması ve müzakere edilerek karara bağlanması son derece önem arz etmektedir” dedi.

“YARIM HİZMETE YARIM ÜCRET”

Alınan ücretlerin bir hizmet karşılığı olduğuna göre tam aylık hizmete tam ücret, yarım aylık hizmete yarım ücret alınmasının hakkaniyet ilkesine daha uygun olduğunu ifade eden Yılmaz, “Yaz tatilinde servis hizmeti veren şirketler, ekonomik çıkarlarını korumak adına nasıl bir yol izliyorlarsa yarıyıl tatilinde de aynı yolu izleyerek ekonomik çıkarlarını koruyabilirler. Bu sebeple tatil döneminde, öğrenci velisinden bir hizmet karşılığı olmaksızın tam ücret alınmasının hukuka ve hakkaniyet ilkesine aykırı olduğunu düşünmekteyiz. Hem tatilde öğrenciden alıp hem de ticari bağlantı yaparak çifte kazanç elde etme, servis şirketlerini haksız duruma düşürmektedir. Servis şirketleri öğrencilerin tatil hakkını teslim etmelidir” şeklinde konuştu.

Okul servisleriyle ilgili sözleşmelerin hazırlanmasında okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarına da büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Yılmaz, her yıl şubat ayında bu konudaki anlaşmazlıklarla ilgili şikayetler aldıklarını vurguladı. Yılmaz, “Servis şirketleriyle sözleşme imzalanmış ve tatil dönemine ilişkin durum müzakere edilmemişse öğrenci velisi hiç zaman kaybetmeden sözleşme imzaladığı servis şirketine iadeli taahhütlü bir ihtarname göndererek talebini iletmelidir. Bu tedbir, ileride doğacak anlaşmazlıkların çözümümde delil olacaktır. Ve tüketici, bu belge ile Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvurarak hak talebinde bulunabilir” diye konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.