Öğrencilere kazan dairesinde dayak!

Öğrencilere kazan dairesinde dayak!

Aydın'da bir ortaokulda çalışan hizmetli E.Y., 5 öğrenciyi kazan dairesinde sıra dayağından geçirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlatırken E.Y. ifadesinde "1 kez vurdum" dedi

RAMAZAN ÇETİN

Aydın'ın Zafer Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencilerinden M.B., ailesine okulda hizmeti olarak görev yapan E.Y.' nin (45) kendisini ve 4 arkadaşını okulda dövdüğünü anlattı. Bunun üzerine M.B.' nin ailesi diğer 4 öğrencinin aileleriyle görüştü. Darp raporu alan aileler, hizmetli E.Y. ve öğrencilerin dövülmesine göz yumduğu ileri sürülen müdür yardımcısı M.K.'den şikayetçi oldu.

 

'Ellerimize defalarca vurdu'

Öğrencilerden M.B., olaydan bir gün önce arkadaşlarıyla parkta oynarken, hizmetli E.Y.' nin yanlarından geçtiğini belirtip şunları anlattı:

"İçimizden biri hizmetliye adıyla bağırdı. Buna kızan hizmetli E.Y., 'Sizinle yarın görüşeceğiz' diyerek bizi tehdit etti. Sabah ise beni müdür yardımcısı M.K. yanına çağırdı. Odasında E.Y. de vardı. Benden partaki arkadaşlarımı çağırmamı istedi. O.Y., M.K., Ş.S. ve T.B.' yi de alıp odaya tekrar döndüm. Hizmetli E.Y. daha sonra bizi Bodrum kattaki kazan dairesine götürüp, kapıyı kilitledi ve bizi sıra dayağından geçirdi. Sürekli olarak, 'Sizi bir saat dövme iznim var' diyordu. Önce ince bir sopa aldı. Ancak, sonra bu size az gelir diyerek daha kalın bir sopayla ellerimize vurdu."

Öğrencilerden T.B. 'nin ağabeyi Mert Berber, okulun eğitim yuvası olduğunu, dayağın kabul edilemez olduğunu belitti. Öte yandan hizmetli E.Y.'nin polisteki ifadesinde öğrencilere sadece birer defa vurduğunu söyledi.

 

 

Müfettiş istendi

Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yalçın, "Bize bir şikayet ulaşmadan olayı duyar duymaz, inceleme başlattık. Hemen çocuklarımızın yanına gelerek olayı öğrendik. Müfettiş istedik. Olayla ilgili adli inceleme başlatıldı, biz de idari soruşturma başlattık" dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.