Öğretmen Atama Takvimi Gecikebilir

Öğretmen Atama Takvimi Gecikebilir

Daha önce memurlar.net olarak dikkatini çektiğimiz maddeden dolayı bu yıl öğretmen atama takvimi gecikebilir. Bu vurgu, ÖSYM açıklamasında da yer aldı.

Daha önce dikkatini çektiğimiz maddeden dolayı bu yıl öğretmen atama takvimi gecikebilir. Bu vurgu, ÖSYM açıklamasında da yer aldı.

Bilindiği üzere, İdari Yargılama Usulü Kanununda yapılan düzenleme gereğince, merkezi sınavlar için hızlandırılmış yargılama getirilmiştir.

Yine ÖSYM'nin açıklaması gereğince iki alanda, dava açıldığı için sonuçlar açıklanmamıştır. Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinin sonuçları mahkeme sonucunda açıklanacaktır.

Hızlandırılmış yargılama maddesine göre, bu süreç 40 günü bulabilir.

Bu nedenle öğretmen alımlarıyla ilgili süreç, eğer bilirkişide bir gecikme yaşanmaz ise Eylül ayının yarısını bulacaktır.

ÖSYM Başkanlığı Açıklaması:

- "Yargı mercilerince oluşabilecek olası bir gecikmeye karşı proaktif önlem açısından, atama takvimi konusunda MEB ile koordinasyonumuz ve görüşmelerimiz devam etmektedir"

- "Öğretmen adaylarının bu konuda müsterih olmasını, yargı kaynaklı bir gecikme olasılığında dahi herhangi bir hak kaybının oluşmaması yönünde gereğinin yapılacağının bilinmesini isteriz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.