Öğretmen Çocukları, MEB Düzenlemesini Bekliyor

Öğretmen Çocukları, MEB Düzenlemesini Bekliyor

Öğretmen Çocukları, MEB Düzenlemesini Bekliyor

MEB, kendi kurum personelini dikkate almalı. Ancak; pozitif ayrımcılığı bırakın, adeta negatif ayrımcılık yapıyor.

Öğretmen Çocuklarının Parasız Yatılılık ve Bursluluk Mağduriyetinde yine hüsran! 

15.04.2015 tarihinde yayımlanan 2015 PYBS Kılavuzunda öğretmen çocuklarının mağduriyetini gideren bir müjde beklentisi içerisindeydik. Ne yazık ki yine hüsran, yine hayal kırıklığı.

Parasız yatılılık ve bursluluk haklarından yararlanmada esas alınan kişi başı gelir limitinin çok düşük tespit edilmesi, maaş ve ek gelirlerinin kayıt altında olması, farklı bir beyanda bulunma gibi bir lüksümüzün de olmaması, öğretmen çocuklarının bu haktan yararlanma şansını neredeyse imkânsız hale getirmiştir.  4 kardeşi olan, annesi çalışmayan bir öğretmen çocuğu bile bu haktan yararlanamamaktadır. Fakat biz öğretmenlerden daha varlıklı olduğu aşikâr, daha çok gelire sahip serbest meslek sahiplerinin gelirini gerçek dışı beyan etme fırsatlarının olması ve diğer bir kısım  memur tabakasının yıllık gelirinin biz öğretmenlerden yüksek olmasına rağmen ek gelirlerinin denetlenmemesinden dolayı  çocuklarını bu haktan yararlandırabilmektedirler. 

Bu sebeple çocuklarını sınava bile başvuru yaptıramayan, kendilerine kontenjan ayrılan MEB personeli öğretmenlerin ciddi anlamda mağduriyetleri  devam etmektedir. Onlara ayrılan kontenjan olmasına rağmen çok düşük bir kısmı bu mağduriyetten dolayı bu haktan yaralandırabilmektedir. Eğer mevcut kriterler uygulanacaksa beyana dayalı olmaksızın ya her kesime bu şartlar etkin denetimle uygulansın ya da biz öğretmenlere de kolaylaştırıcı bir yol gösterilsin. 

Tek maaşlı 4 çocuklu, başka hiçbir geliri olmayan bir öğretmen, nasıl olur da bir kuyumcudan, şirketleri olan bir iş adamından veya sağlık sektöründe dolgun ücretlerle çalışan birilerinden daha zengin olabilir? Bu konudaki adaletsizlik çok ciddi mağduriyetlere sebep olmaktadır. Yetkililer bu haksızlığa ivedilikle dur demek zorundadır. Bu eğitimin temel taşlarından biri olan öğretmenlerin daha verimli çalışabilmesi  için de zorunludur. 

Sami Aydoğan

www.memurpostasi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum