Öğretmen Mülakatlarına Torpil Müdahalesi İddiası Ortalığı Karıştırdı!

Öğretmen Mülakatlarına Torpil Müdahalesi İddiası Ortalığı Karıştırdı!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen alımıyla ilgili mülakat sürecini başlatıyor. Pazartesi günü başlaması planlanan mülakat öncesinde çeşitli iddialar gündeme gelmeye başladı. Bu iddialardan biri var ki, bugün herkesi şok etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen alımıyla ilgili mülakat sürecini başlatıyor. Pazartesi günü başlaması planlanan mülakat öncesinde çeşitli iddialar gündeme gelmeye başladı. Bu iddialardan biri var ki, bugün herkesi şok etti. 

Bu iddiaları sosyal medya hesabında sert bir dille eleştiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, iddialar ile ilgili MEB yetkililerinin acilen açıklaması yapmasını istedi. 

İşte Geylan'ın sosyal medya paylaşımları:

1)14 Nisan’da öğretmen mülakatları başlıyor. İlk önce güvenlik soruşturması temiz olanlara KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verileceği beyan edildi. Sonra da ne hikmetse KPSS puanından en fazla -+3 mülakat puanı verileceği ilan edildi.+

2)Ama eğer haberdeki iddialar doğru ise; aslında kapalı kapılar ardında başka hesaplar döndürülüyor,kirli tezgahlar kuruluyor demektir. Hem de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamı da zelil kumpaslara alet ederek..+

3)MEB derhal bu iddialar hakkında açıklama yapmalı;haber asılsız ise açık bir dille tekzip etmeli,iddialar doğru ise sayın Bakanı ve onun adına irade ortaya koyan MEB bürokrasisini bypass eden sorumlular hakkında gereğini yapmalıdır.Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir.+

4)Onbinlerce öğretmenimizin umuduyla oynanmasına, insanlarımızın haklarının gasp edilmesi için çirkin yol ve yöntemlere tevessül edenlere artık tahammülümüz yoktur. Kul hakkı yiyenlerin iki cihanda da yakasından yapışacak, hesabını soracağız.+

5)Habere konu olan hususların, mesnetsiz iddialardan ibaret olmasını yürekten temenni ediyorum. Aksi taktirde başta MEB’i idare eden irade olmak üzere, tüm sorumlular bu vebal ve ayıbın altında ezileceklerdir. Takip ediyoruz.

İşte bu paylaşımlara neden olan Odatv'de yer alan haber:

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen alımıyla ilgili mülakat sürecini başlatıyor. Pazartesi günü başlaması planlanan mülakat öncesinde bugün Ankara Öğretmenevi’nde Türkiye’deki tüm mülakat komisyon başkanları toplandı.

Odatv’nin bakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre; toplantı devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı yanında görevden alınmış iki daire başkanı ile toplantının yapıldığı salona geldi.

Müsteşar yardımcısı, kendi alanı olmamasına rağmen, toplantıdaki komisyon başkanlarına Cumhurbaşkanlığından gelen isim listesine, mülakatlarda 5 ile 10 arası, Başbakanlık'tan gelen isim listesine ise 1 ile 5 arası puan verilmesinin talimatını verdi.

Bu talimatına, toplantıyı yöneten müsteşar yardımcısı karşı çıktı.

Ankara Öğretmenevi’nde yaşanan bu skandal olay, çocukları eğitecek isimlerin nasıl belirlendiğine de bir mercek tutmuş oldu.

Bürokrasideki kavga, artık listeler üzerine sıçramış, memleketin geleceğini eğitecek kadroların kimin yandaşı olmasını belirleme noktasına kadar ilerlemiş durumda.

Sami Menteş - Odatv.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.