"Öğretmen Namaz Kılmıyor" Açıklamasına Tepki

"Öğretmen Namaz Kılmıyor" Açıklamasına Tepki

GENEL BAŞKAN: “BU KAFADAKİ İNSANLARIN ORTAÇAĞDA CENNETİN ANAHTARINI SATAN PAPAZLARDAN FARKI NEDİR?”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Show Tv’de yayınlanan bir programda sunucunun öğretmenlere yönelik sözlerini eleştirdi.

“Prof. Dr. Mustafa Karataş ile İftar Vakti” programında, Karataş’ın, “Öğretmen namaz kılmıyor, albay namaz kılmıyor, hiç gören olmuş mu? Öğretmen namazı bırak, Allah dese, inşallah dese, sözün arasında pişman oluyor” şeklindeki sözlerini kınayan Koncuk, Türk Eğitim-Sen olarak hem RTÜK hem de yargı nezdinde şikâyetçi olacaklarını bildirdi.

Koncuk şunları kaydetti: “Bu adamın herhalde reytingi azalmış ki, saçmalamış ve buradan prim yapmaya çalışıyor. ‘Öğretmen namaz kılmıyor, albay namaz kılmıyor, hiç gören olmuş mu öğretmen inşallah dese, pişman oluyor’ diye açıklama yapmış. Bu sözün neresi düzeltilebilir ki? Bir kere namaz ve tüm ibadetler Allah ile kul arasındadır. Kaldı ki 900 bin öğretmen var, bunların hangi oranda namaz kılıp kılmadığını bilmek mümkün olmadığı gibi, bir meslek grubunu, alenen, dinden bihaber, hatta dine karşı bir grup gibi göstermek kimsenin haddi de, hakkı da değildir. Bu zihniyetteki insanların sayısı gittikçe artmaktadır. Bu anlayışın yüce dinimize de hiç bir fayda sağlamayacağı açıktır. İslam gibi kapsayıcı, kucaklayıcı bir dinin böyle insanlarca temsil edildiğini görmek üzüntü vericidir. Bu kafadaki insanların, ortaçağda cennetin anahtarını satan papazlardan farkı nedir? Adını bile burada yazmaktan imtina ettiğim, bu kendini bilmezden hem bu dünyada hem ahirette davacıyım. Ülkemizin gelecek davasını omuzlamış eğitim ordusunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını, topyekûn, bu milletin değerlerinden çok uzakta inanlar olarak kamuoyuna takdim eden bu kişi ile ilgili, biz, Türk Eğitim Sen olarak, gerek RTÜK, gerekse yargı nezdinde şikâyetçi olacağız. Sizlerden isteğimiz, şahıs olarak da RTÜK'e şikâyet dilekçesi göndermenizdir. Show Tv ise, derhal bu kendini bilmezi, programdan uzaklaştırmalıdır. Kınıyoruz.”

Videoyu izlemek için tıklayınız.

 

Suç Duyurusu için tıklayınız

RTÜK Başkanlığına yazdığımız yazı için tıklayınız

SHOW TV Genel Müdürlüğüne yazdığımız yazı için tıklayınız 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum