Öğretmen olmadığı için öğrenciler okula gidemiyor

Öğretmen olmadığı için öğrenciler okula gidemiyor

Bu okulda öğretmen olmadığı için öğrenciler okula gidemiyor

Sakarya’nın Geyve ilçesine bağlı Hisarlık köyü okulunda eğitim-öğretim, öğretmen ataması yapılmadığı için başlamayamadı.

Hisarlık Köyü Muhtarı Yaşar Çetintaş, konuyla ilgili, "Kış mevsiminin getirdiği zorluklardan dolayı bu yıl civar köylerin okulları öğretmen ataması yapılarak açıldı. Aynı şartlara sahip köyümüz okulu, öğretmen ataması yapılmadığı için açılmadı. Geçtiğimiz yıl taşımalı sistemde eğitimde büyük aksaklıklar yaşandı. Kışın kar bastırdığında 1 saat içinde burada 1 metre kar oluyor, yollar kapanıyor, velinin aklı okul yolunda kalıyor, servis gelemiyor. Geçtiğimiz yıl çocuklarımızın çoğu hastalık ve kar yüzünden yaklaşık 2 ay okullarına gidemediler. Bizim köyümüz merkez bir köy. Köyümüzün 3 kilometre mesafesinde Sekiharman, 4 kilometre mesafesinde Halidiye ve Yaylak köyleri var. Bu köylerin okulları devlet tarafından tamir edildi. Birinin 16, birinin 13, diğerinin 11 öğrencisi var ve bu köylere öğretmen verildi. Aynı şartlara sahip bizim köyümüze de öğretmen verilmesini istiyoruz. Üstelik köyümüzdeki okulu kendi imkanlarımızla tamir ettik, boya-badanasını yaptık, lojmanımız da var" dedi.

Müracaatlarını yaptıklarını söyleyen Çetintaş, "Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ettik, valiliğe dilekçe verdik. Yetkililer gelsinler, görsünler. 'Okulunuzda şunlar şunlar yok, eksiğinizi tamamlayın' desinler, tamamlarız. Bu çocuklarımızın gelecekte cahil kalmaması, okuyup ailesine, devletimize, memleketimize yararlı bireyler olması için eğitim almalarını istiyoruz. 'Baba' bildiğimiz devletimizden tek isteğimiz, bu çocukların eğitim alabilmeleri için şefkat elini uzatıp, öğretmen göndermesidir" ifadelerini kullandı.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.