Öğretmen Tayinlerinde Yeni Talep: Sıralar 2 Defa Çalıştırılsın

Öğretmen Tayinlerinde Yeni Talep: Sıralar 2 Defa Çalıştırılsın

Bilindiği üzere 6/5/2010 tarihli mülga yönetmeliğe göre, il içinde yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, tercih ettikleri eğitim kurumları itibarıyla yapılan sıraya bağlı olarak haziran ve ağustos aylarında...

Bilindiği üzere 6/5/2010 tarihli mülga yönetmeliğe göre, il içinde yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, tercih ettikleri eğitim kurumları itibarıyla yapılan sıraya bağlı olarak haziran ve ağustos aylarında birer kez olmak üzere gerçekleştirilmekte iken, 17/4/2015 tarihli yeni yönetmelikte sıraların çalıştırılması ile ilgili bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Bu durum mağduriyetlere neden olmaktadır.  Taşrada bir okulda görev yapan ve hizmet puanı yüksek olan öğretmenlerimiz, merkez okullarda boşalan normlara çeşitli sebeplerle kendilerinden önce öğretmen atanması yapıldığı için atanamamaktadırlar.        

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, yönetmelikte sıraların yılda iki kez çalıştırılmasına yönelik değişiklik yapılması suretiyle il içi yer değiştirmelerde yaşanan mağduriyetlerin önlenmesini talep ettik.

siralarin_calistirilmasi_78_12012018.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.