Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, geciktiği için aday öğretmenler mağdur olacak

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, geciktiği için aday öğretmenler mağdur olacak

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 13 ayda bir yönetmelik çıkaramadığı için, aday öğretmenlerin adaylık süreci tamamlanamadı, bu nedenle de özür durumundan dolayı tayin isteyecekler mağdur olacak.

MEB'de bazı işler yavaş yürüyor.

İşlerin yavaş yürüdüğü yerlerden birisi de Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü...

Hatırlanacağı üzere, MEB Kanunu, Mart 2014'te değişti. Aday öğretmenlerin asil öğretmenlik kadrolarına atanabilmeleri için, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak ve sonrasında yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak şartı getirildi.

Diğer taraftan, MEB yönetmeliğinde yer alan hüküm gereğince mazereti olanlar, eğer adaylıkları kalkmış ise mazeret durumu tayinlerinde nakil isteyebilmektedir.

Ancak, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, tam 1 yıl boyunca, aday öğretmenlerlerin nasıl değerlendirmeye tabi tutulacağı gösteren yönetmeliği hazırlayamadı.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, 1 yılda bu yönetmeliği hazırlamadığı gibi, başlayan adaylık eğitimlerini de, Kanun çıktığı gerekçesiyle Aralık 2014'te iptal etti. 

Nihayetinde ise, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün hazırlayamadığı adaylık hükümleri MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer aldı. Burada yer alan hükümlere göre ise aday öğretmenlerin birinci performans değerlendirmesi 15.05.2015 tarihine, ikinci performans değerlendirmesi ise 12.06.2015 tarihine kadar yapılacak. Yazılı ve sözlü sınav tarihleri ise hala belli değil.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, işlemleri ağırdan almasıdan dolayı, mazeret tayini isteyecek binlerce öğretmeni mağdur edecektir.

Sayın Bakanın, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürüne işlemleri neden bu kadar geç yaptığını sormasını bekliyoruz.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.