"Öğretmene Zam" Balon Haberleri Kınandı

"Öğretmene Zam" Balon Haberleri Kınandı

ÖĞRETMENLER ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN ALGI OPERASYONUNA KINAMA

MEDYA ÇILDIRMIŞ OLMALI!

                         DES İstanbul İl Başkanı Selçuk TÜTAK, son zamanlarda öğretmenler üzerinden topluma yönelik bir algı operasyonu yapıldığını ve bu operasyonunu sıkça yalan yanlış haberlerle desteklendiğini söyledi. Bu durumun ne vicdanen ne insaniyeten ne de ahlaken yeri yoktur dedi. Bazı medya organlarının bu tür balon haberlerle toplumu yanlış bilgilendirdiğini, hakim ve savcılara yapılan 1155 tl zam ile akademik personele yapılan zamma yönelik öğretmen baskısının minimize edilmesi için bilinçli haber yapıldığını ve bu durumun öğretmen camiasını da üzdüğünü ifade etti.

BALON HABER YAPAN MEDYAYI KINIYORUZ

                         DES İstanbul İl Başkanı Selçuk TÜTAK, bazı basın organlarında ve bunlara bağlı internet sitelerinde yapılan yalan haberleri kınadığını ve bu balon haberlerin devam etmesi durumunda yargı süreci başlatacaklarını, tazminat davası açma haklarını kullanacaklarını ifade etti. Tütak, bu haberlerden bazı başlıklar paylaşarak halkı bu tür haberlere ve yayın yapanlara itibar etmemeleri gerektiği yönünde uyardı. Bu medya organlarını da tarafsız yayın yapmaya ve ahlaki değerlerini gözden geçirmeye davet etti.

  • ‘’ Öğretmen Maaşları % 100 Arttı’’
  • ‘’Maaşlar 2 Katına Çıkıyor’’
  • ‘’ MÜJDE! Ek ders Ücretleri 18 lira Oluyor’’
  • ‘’Öğretmene 1400 Lira Ek Gelir’’
  • ‘’Ek Ders Ücretleri İki Katına Çıkıyor’’
  • ‘’Avcı’dan Öğretmenlere Müjde’’                        

EK DERS ÜCRETLERİNİN TAMAMI 20 TL OLSUN

                         Tütak, MEB okullarda kurs uygulamasıyla öğretmenlerin sadece belirli branşlarda; bu belirli branşların da sadece bir kısmına bu imkânı sağlayabileceklerini söyledi. Yani 780 bin civarında öğretmenin olduğu düşünüldüğünde bu sunulan fırsattan sadece 100 bin civarında öğretmen faydalanabilecektir. Geri kalan 680 bin öğretmen bu haktan mahrum kalacaktır. Maaşlarında herhangi bir artış falan da olmayacaktır dedi.

                         Ayrıca bakan AVCI’nın kurslarda görev alacak öğretmenlere extra puan verilmesi, bu öğretmenlere atamalarda öncelik verileceği haberleri eğer doğruysa (bu haberin de balon haber olmasını temenni ediyorum) fırsat eşitliğine aykırı bir beyan olduğunu vurgulamak istiyorum.

ÖĞRETMEN ARKADAŞLARA…

                         Saygıdeğer, kutsal mesleği her olumsuzluğa rağmen icra etmeye çalışan fedakâr, cefakar arkadaşlarım! Bu kutsal mesleği ayaklar altına alıp çiğneyen bir yapıyı tarih affetmeyecek, toplum lanetleyecektir. Müsterih olunuz. Aşkla şevkle yolunuza devam ediniz. Önümüze engeller konulsa da, üvey evlat muamelesi görsek de vizyonumuzu koruyalım.

                         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum