Öğretmenler Arasındaki Maaş Farkı

Öğretmenler Arasındaki Maaş Farkı

Binlerce öğretmen Milli Eğitim Bakanlığında çalışırken aralarında bir çoğunun ücret farkı olduğu görülmektedir.

Bunun sebepleri bir çok etkene bağlı olmakla beraber bu yazıda 30 yılını doldurmuş olan bir öğretmen ile aday öğretmen arasındaki maaş farkı kaleme alınacak. Bakalım iki öğretmen arasındaki maaş farkı nasıl beliriyor. 
 

 

Devlet memuriyetine aday öğretmen olarak başlayanlar ile öğretmenlik mesleğinde 30 hizmet yılını doldurmuş ve kazanılmış hak aylığı bakımından 1 inci derecenin 4 üncü kademesine gelmiş olanlar arasındaki aylık maaş farkı miktarı dikkat çekecek düzeyde bulunuyor.

Devlet memurlarının hizmet yılları ve kadro dereceleri yükseldikçe genellikle maaşları da artıyor. Ancak, işe yeni giren ile 30 yıl hizmeti olan memurlar arasındaki maaş farkı bazı unvanlarda az iken, bazı unvanlarda daha fazla olabilmektedir.

Kadro unvanı öğretmen olan Devlet memurları bakımından memurunyeri.com olarak konuyu ele aldığımızda, göreve yeni başlayan aday öğretmen ile mesleğinde 30 yıl hizmeti bulunan öğretmen arasındaki aylık net maaş farkının çok az olduğunu ve bunun yıllar süren meşakkatli hizmetin karşılığı bir fark olamayacağı değerlendirmesine ulaşmaktayız.

2014 yılı ikinci altı ayında %15 Gelir Vergisi kesintisiyle ve aile yardımından yararlanmayan (bekar/eşi çalışan ve çocuksuz), aday öğretmen ile 30 yıllık hizmeti olan öğretmen maaşı arasındaki fark şu şekilde:

DERECE/KADEME

HİZMET YILI

AYLIK NET MAAŞ* (2014)

1/4

30

2.496,53 TL

9/1

0

2.148,46 TL

Aylık net maaş farkı

348,07 TL

*Ek tazminatlar, ek ders ödemeleri ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi ile sendika aidatı kesintisi dikkate alınmadan hesaplanmıştır. memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.