Öğretmenler başka kurumlara görevlendiriliyor

Öğretmenler başka kurumlara görevlendiriliyor

Başka Kurumda Görevlendirilmek İstenen Öğretmenlerimizin Dikkatine!

Bazı illerde, özellikle geçen eğitim-öğretim yılında ilköğretim okulu iken ortaokul olan eğitim kurumlarında 4. Ve 5. Sınıf okutmakta iken, bu yıl boşa çıkan sınıf öğretmenlerine sınıf verilmediği ve norm kadro fazlası gibi değerlendirilerek, başka kurumlara görevlendirilmek üzere işlem tesis edilmeye çalışıldığı, öğretmenlerden "başka okulda görevlendirilmek istiyorum" şeklinde yazı istendiği bilgileri sendikamıza ulaşmaktadır.


4+4+4 Sisteminin getirdiği sorunların ve yıkımların faturası öğretmenlere kesilmeye çalışılmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlükleri Norm Kadro Tespitini Ve Görevlendirmeleri Hukuka Uygun Yapmalıdır

06.05.2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İhtiyaçfazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri" başlıklı 41. maddesi 3. fıkrasında " Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacakdeğerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar." hükmü yer almaktadır.

Bu hükümlere göre norm kadro fazlası olan öğretmenin belirlenmesinde uygulanacak olan tek kriter hizmet puanıdır.
Öğretmenlerin norm kadro fazlası olup olmadıkları Norm Kadro Yönetmeliği uyarınca hizmet puanı kriteri ile belirlenir. Yapılacak tespit sonucu norm kadro içinde yer alan öğretmenlerin İller, ilçeler arası ve aynı yerdeki başka okullarda/kurumlarda geçici görevlendirmelerine imkân bulunmamaktadır.

Norm kadro Yönetmeliğine göre hizmet puanı kriteri esas alınarak yapılacak norm hesabına göre çalıştığı kurumda norm fazlası olan öğretmenler, kurumlarındaki norm fazlalığı eritilene kadar başka kurumda görevlendirilebilir.
Ancak bu şekilde bir görevlendirme yapılacaksa Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Kadrosunun bulunduğu okul ve kurum dışında görevlendirilme" başlıklı, 20. maddesi 2. Fıkrasına göre, öncelikle isteklilerden, istekli bulunmaması durumunda ise hizmet puanı en az olandan başlamak suretiyle görev yerlerinin bulunduğu veya ikamet ettikleri belediye sınırları (büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi) içinde kalmak kaydıyla görevlendirme yapılabilir.

Yukarıdaki mevzuat hükümleri ışığında norm kadro fazlası olmadıkları halde kadrosunun bulunduğu okulda öğretmenlere sınıf verilmeyerek bu öğretmenlerin başka okullarda görevlendirilmesi hukuka aykırı olacaktır.
Bu nedenle kurumunda norm kadro fazlası olmadığı halde kendisine, başka kurumda görevlendirilmek için "görevlendirilmeyi kabul ediyorum" şeklinde yazı imzalatılmak istenen veya başka kuruma görevlendirilmek için tercihte bulunması istenen üyelerimizin; ya bu yazıyı imzalamamaları ya da "Bu yazıyı zorunlu bırakılmamdan dolayı, yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla imzalıyorum" şeklinde şerh belirterek imzalamaları ve herhangi bir istek dışı görevlendirme sonucunda da dava yoluna başvurmalarını öneriyoruz. Gerekli hukuksal yardımlar, her zaman olduğu gibi Şube aracılığı ile Hukuk Büromuz tarafından verilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.