Öğretmenler Dikkat! MEB'den Önemli Genelge

Öğretmenler Dikkat! MEB'den Önemli Genelge

MEB'den Yeni Genelge. MEB'den, Öğretmenlere ve Okul Yöneticilerine ''Sosyal Medya'' Uyarısı. Milli Eğitim Bakanlığından ''Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması'' Genelgesi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 07.03.2017 tarihli 2975829 sayılı 2017-12 Sayılı Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması konulu yazı ile tüm illeri uyardı. 2017-12 sayılı Genelgeyi tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderen Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya (facebook, twitter, youtube, instagram vs) üzerinden öğrenci resimleri, öğrenci videoları başta olmak üzere yapılan paylaşımlara açıklık getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tüm MEB personeli ile öğrencilerin ses, görüntü, video kayıtlarının internette, sosyal medyada hukuka aykırı olarak paylaşılması halinde gerekli yasal işlemin başlatılacağı belirtildi.

YASAL KARŞILIKLARI BELİRTİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması 2017/12 sayılı genelgede Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen 20/11/1989 tarihli Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve 5237 sayılı Tiirk Ceza Kanunu vurgusu yapıldı. Belirtilen hususlarda gerekli alıntılara yer verildi.

HUKUKA AYKIRI PAYLAŞIMLAR

İnternette öğrenci resimleri paylaşmak, sınıfta çekilen öğrenci videolarını youtube, facebookta paylaşmak hukuka aykırı ise gerekli soruşturma yapılacak. ogretmenlericin.com olarak çıkarılan bu genelgeyi haklı ve yerinde buluyoruz. Son dönemde gerek öğretmen gerekse de öğrenci videolarını, resimlerini rencide edici şekilde paylaşanlar hakkında da incelemelerin yapılmasını, özellikle sosyal medya hesaplarında büyük beğenili sayfaların kapatılmasını umuyoruz.

2017/12 Sosyal Medya Genelgesi

İl ve ilçe yöneticileri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler öğrencilerin ses, resim, görüntü ve videolarını hukuka aykırı şekilde internette ve sosyal medyada paylaşamayacaklar. Bunun dışında öğrencileri ve kişileri olumsuz etkileyecek tüm paylaşımların da yasak olduğu MEB tarafından vurgulanırken, bu hususlara uymayanlar hakkında yasal işlemlerin yapılacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2017/12 Sosyal Medya Genelgesi

okullarda-sosyal-medyanin-kullanilmasi-meb-201712-genelgesi_sayfa_1.jpgokullarda-sosyal-medyanin-kullanilmasi-meb-201712-genelgesi_sayfa_2.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum