Öğretmenler Enflasyona Ezdiriliyor!

Öğretmenler Enflasyona Ezdiriliyor!

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, enflasyondaki artış nedeniyle maaşlı kesimin alım gücü düşerken kamuda yaşanan lüks ve israfa dikkat çekti.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, enflasyondaki artış nedeniyle maaşlı kesimin alım gücü düşerken kamuda yaşanan lüks ve israfa dikkat çekti. Aktif Eğitim Sen’in ‘Enflasyon ve Geçim Endeksi Raporu’nu değerlendiren Bahçe, “Yaklaşık 330 bin öğretmen adayının atama beklediği, milyonlarca vatandaşımızın işsiz olduğu günümüzde kamu kaynakları üretim ve istihdama katkı sunacak alanlar yerine sarayların şatafatına, vip uçaklara, pahalı makam araçlarına ve lüks kamu binalarına harcanmaktadır. Bu nedenle enflasyon yine beklentilerin üzerinde gerçekleşerek önceki yılın aynı dönemine göre yıllık % 8.57 seviyesine ulaşmış ve ülkemiz yaşanan istikrarsızlıkların sonucu olarak tüm dünyada enflasyonu en yüksek 8. ülke sıralamasına yerini almıştır. “ diye konuştu.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Bahçe, şöyle devam etti; “Vatandaş olarak hepimizi yakinen ilgilendiren gıda grubunda enflasyon son 12 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Sadece son 2 ayda yaşanan dövizdeki yükseliş nedeniyle öğretmenin geliri dolar bazında 368 TL düşmüştür. Bir öğretmen 2014 Nisan ayı maaşıyla 919 kg domates alabilirken 2015 Nisan ayında 730 kg alabilmekte, 2014 Nisan ayında 462 kg mercimek alabilirken 2015 Nisan ayında 363 kg alabilmekte, 2014 Nisan ayında 128 kg çay alabilirken 2015 Nisan ayında 116 kg alabilmektedir. Bu gün öğretmenin, memurun ve tüm vatandaşlarımızın filesinden zorla alınan gıda maddeleriyle saraylar yapılmakta, lüks araçlar ve ihtişamlı kamu binalarında saltanatlar sürülmektedir. Tek derdi ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmek ve gelecek nesilleri en güzel şekilde yetiştirmek olması gereken eğitimcilerimiz ülkenin kötü yönetilmesinin sonucu olarak geçim derdiyle meşgul olmak zorunda bırakılmış ve milletimiz yine dertleriyle başbaşa bırakılmıştır.”

RAPORA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum