Öğretmenler için ikinci göreve iade hazırlığı

Öğretmenler için ikinci göreve iade hazırlığı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, açığa alınan öğretmenlerle ilgili 2. göreve iade hazırlığı bulunduğunu açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Balbay, açığa alınan öğretmenler arasında 7 bin öğretmenin incelendiğini ve yaklaşık 3 bin 500-4 bin öğretmenin daha göreve iade edilmesinin beklendiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşen Balbay'ın aktardığına göre öğretmenlerle ilgili durum şöyle: "Bank Asya'da hesabı olanlar incelendi; sadece 8 Ocak 2014 günü Gülen'in 'Bank Asya'ya para yatırın' talimatına uyanlar FETÖ bağlantılı olarak değerlendirildi. İlk 10 bin açığa alma listesindeki 6 bin öğretmen görevine iade edildi. Hazırlanan ikinci liste 10 gün içinde sonuçlanacak. 7 bin öğretmenin incelenmekte olduğu bu çalışmada 3 bin 500-4 bin kişinin iadesi bekleniyor."

"GERÇEKTEN AKLANDIĞI YA DA SUÇLU OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ"

6 bin 7 öğretmenin göreve iadesi konusunda Meclis'te konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, gerçekten bu öğretmenlerin aklandığı ya da suçlu olduğu anlamına da gelmediğini söyledi. Yılmaz, bir idari tedbir olarak görevden alınma yapıldığını, idari tedbiri uygulamanının da kamu yararı açısından uygun olmadıklarını gördüklerini ifade etti.

Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.