Öğretmenler, normlarına sahip çıkmalı

Öğretmenler, normlarına sahip çıkmalı

Öğretmenler, normlarına sahip çıkmalı

8.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete 'de Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

 

DİKKAT NORM KADRO YÖNETMELİĞİNİN BAZI MADDELERİNİN YÜRÜRLÜĞÜ DURDURULDU

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin bazı hükümlerinin yürütmesi Danıştay'ca durdurulmuştur.

 

 

Norm Kadrolara İlişkin Yönetmeliğin "Norm kadro sayıları değişen eğitim kurumları" başlıklı 26. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kuramlarının norm kadro sayıları Bakanlığın uygun gördüğü tarihlerde yeniden belirlenir." hükümlerine istinaden,

DİKKAT NORMLAR 12 EKİM - 11 KASIM ARASINDA BELİRLENECEK

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 01/10/2015 tarih ve 9704870 sayılı yazıları ile, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesine ilişkin iş ve işlemlerinin 12 Ekim -11 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanmıştır..

.

.

 

.

İşte o resmi yazı;

DİKKAT NORMLAR ÖĞRETMENE 8 EKİME KADAR TEBLİĞ EDİLECEK

Buna göre; MEBBiS veri tabanındaki Norm Kadro Modülü eğitim kurumu müdürlüklerince işlem yapılmak üzere 12 Ekim 2015 tarihinde ilin MEBBiS yöneticilerine yetki verilerek açılacaktır. Eğitim kurumu yöneticilerinin Norm Kadro Modülüne girecekleri alanlar bazındaki ders yükleri, şube sayıları vb. bilgileri en geç; 08 Ekim 2015 tarihine kadar eğitim kurumunda çalışan öğretmenlere duyurmaları gerektiği yetkililere bildirilmiştir.

Bakanlığın bu yazısında göze çarpan konu "Eğitim kurumu yöneticilerinin Norm Kadro Modülüne girecekleri alanlar bazındaki ders yükleri, şube sayıları vb. bilgileri en geç; 08 Ekim 2015 tarihine kadar eğitim kurumunda çalışan öğretmenlere duyurmaları" zorunluluğudur. Bu sayede öğretmen kendi normu ile ilgili bilgiler, Norm Kadro Modülüne girilmeden öncesi bilgi sahibi olacak ve hatalı belirlenen norma itiraz ederek düzeltilmesini sağlayabilecektir.

Çünkü; Norm kadro güncellenmesinde veri girişinin tam ve doğru olarak girilmesi, yanlış ve eksik veri girişlerinden oluşacak mağduriyetlerde sorumluluk işlem yapan birime aittir. Normlar öğretmene tebliğ edileceğinden de sonradan öğretmen ben böyle olduğunu bilmiyordum deme hakkı bulunmamaktadır.

ÖĞRETMENLERİN YAPMASI GEREKENLER NELERDİR?

Öğretmenlerimizin alanında ki ders yükünün nasıl hesaplanacağını bilmesi gerekmektedir. Aynı alandaki okuldaki öğretmen sayısı, ders yükü, seçmeli ders yükü vs. gibi bilgiler elde edilerek toplam ders yükü bulunarak okuldaki bir alanda bulunan norm kadro sayısı hesaplanır ve okulun hesapladığı norm kadro sayısı ile karşılaştırılarak doğru yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Bunun için aşağıda yer verdiğimiz dosyaları titizlikle incelemesi gerekmektedir.

Yukarıda yer verdiğimiz resmi yazıya göre okul yetkililerinin 8 Ekim 2015 tarihinde okuldaki ders yükleri ve alanın norm kadro sayısını öğretmene tebliğ etmesi gerekmektedir. Okul yetkililerimizin eski mevzuat bilgileri ile değil de değişen yeni yönetmelik hükümlerine göre alanların norm kadrolarını belirlemeleri ve haksız yere norm fazlası öğretmen meydana getirilmemesi için aşağıda yer verdiğimiz dosyaları titizlikle incelemesi gerekmektedir.

Örneğin Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda artık kalan 15 saat ders yüküne ve Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmenleri norm kadrosunda artık kalan 20 saat ders yüküne norm verilmemektedir. Normlar yeni yönetmeliğe göre Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmenlerinde 21 saat ve katları, Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmenlerinde 20 saat ve katları şeklinde norm alınabilmektedir. Sadece bölge normundan toplamda artık 21 ve 40 saat derslere bölge normu norm alınabilmekte buda bir sonraki norm güncellenmesinde bölge normunun başka bir okula gitmesine neden olmaktadır. Konunun daha net anlaşılması için "Norm kadroda bölge normu nasıl hesaplanır?" dosyamızın incelenmesi gerekmektedir.

Öğretmenlerimizin bu tebliğ edilen evrakın bir fotokopisini alması yerinde olacaktır. Belirlenen bu normlar ise 12 Ekim -11 Kasım tarihleri arasında norm kadro modülüne girilecektir.

 


Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum