Öğretmenlere 66 ay eğitimi

Öğretmenlere 66 ay eğitimi

Bu yıl okula başlayacak 60-66 aylık çocukların derslerine girecek öğretmenlere eğitim verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran “4+4+4” sistemine göre bu yıl okula başlayacak 60-66 aylık çocukların derslerine girecek öğretmenlere eğitim verecek. Öğretmenler 4 gün sürecek derslerde fizyolojik ve pedagojik eğitimden geçecek. Yeni eğitim döneminde 60-66 aylık öğrencilerle karşılaşacak öğretmenlere 4 günlük video konferans eğitimi verilecek. Öğretmenlere çocuklarla ilgili fizyolojik eğitimlerin yanı sıra pedagojik eğitimde verilecek. Eğitim sonrası yetersiz bulunan öğretmen tekrar eğitime alınacak.

UZMAN PEDAGOGLARLA

4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçmesiyle gündeme gelen 60-66 aylık çocukların ilkokula başlamasıyla ilgili tartışmalar devamediyor. Bir yandan bazı veliler “okula başlamak için yetersiz” raporu almaya çalışıırken, bazıları ise çocukların okula nasıl adapte olacağın düşünüyor. Çocuklarına öğretmenlerin nasıl ders vereceğini merak eden velilere müjdeli haber Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, 1. sınıf öğretmenlerine özellikle 60-66 aylık çocukların nasıl eğitileceğiyle ilgili dersler verecek. Öğretmenlere bu yaştaki çocuklar arasındaki anlaşmazlıkların nasıl çözümleneceği, çocuklar arası şiddetin nasıl önlenebileceği anlatılacak. Bunun yanı sıra, sınıf içindeki uyumve davranış psikolojileri konusunda da uzman pedagoglardan oluşan ekiple özel eğitimprogramı hazırlandı.

TEST YAPILACAK

Program kapsamında 60 ve 66 aylık çocuklarla ilgili her türlü konu ve sorunmasaya yatırıldı. Bakanlık eğitim için yeni uygulamaya koyduğu video konferans sistemini kullanacak. Her okulda bulunan video konferans odalarına toplanan öğretmenler gerekli notları alarak öğrencilere nasıl davranması gerektiğini öğrenecek. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, öğretmenler konferansların ardından birtakım testlere tabi tutulacak. Konu hakkında bilgileri yeterli bulunmayan öğretmene tekrar eğitimverilecek.

459 bin öğr etmen katılacak

Eğitimlere toplamda 459 bin 756 öğretmen katılacak. Bunların 40 bin 504’ü okul öncesi öğretmenlerinden oluşurken, 218 bin 305’i sınıf öğretmenleri, 200 bin 947’si ise branş öğretmenlerinden oluşacak. 3-7 Eylül arasında başlayacak derslerin açılışını Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yapacak.

HABER: LÜTFİ ERDOĞAN / BUGÜN GAZETESİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.