Öğretmenlere Kıyafet Uyarısı: Serbest kıyafetin de bir ölçüsü var

Öğretmenlere Kıyafet Uyarısı: Serbest kıyafetin de bir ölçüsü var

Ordu Valisi Seddar Yavuz, öğretmenlere seslenerek öğrencilere eğitim yerine ideoloji empoze etmemeleri konusunda uyardı. Vali Yavuz ayrıca, kılık kıyafetine dikkat etmeyen bir eğitimcinin öğrencilerinden saygı görmeyeceğine dikkat çekti.

Ordu’daki okulları tek tek gezerek denetimler yapan ve okulların eksikliklerini ve sıkıntılarını öğrenen Ordu Valisi Seddar Yavuz, ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ projesi kapsamında Ordu Lisesi, Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif İnan İlkokulu-Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğretmenlere kıyafet konusunda uyarılarda bulundu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş ile birlikte ilk olarak Ordu Lisesi’ni ziyaret eden Yavuz, hem öğrenci hem de öğretmenlerle sohbet ederek tavsiyelerde bulundu.

Ardından Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçen Vali Yavuz, okulun derslik ve iş atölyelerinde öğrencilerle söyleşi yaptı. Sonrasında ise okulun öğretmenler odasında, okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Seddar Yavuz, son olarak Mehmet Akif İnan İlkokulu-Ortaokulu’naziyarette bulundu. okulun ilkokul bölümündeki bir sınıfına girerek, öğrencilerle söyleşide bulundu. Öğrencilerin imza isteğini kırmayan Vali Seddar Yavuz, sınıftaki öğrencilerin defterlerine imzasını attı. Son olarak öğretmenlerle toplantı yaptı.

“Serbest kıyafetin de bir ölçüsü var”

Yavuz, öğretmenlerin örnek kişiler olduğunu ve giyim kuşamına dikkat etmeleri gerektiğini kaydederek; “Bazı öğretmenlerin giyim tarzları, ne öğrenci üzerinde, ne de toplumda bir saygı uyandırmıyor. Sınıfta sohbet ettiğim öğrenci, ‘öğretmenin sokaktaki vatandaştan farkı olmalı’ diyor. Bu durum sürdürülebilir değil. Buna bir çeki düzen vermeliyiz. Özgürlük kavramını doğru algılayıp, uygulamıyoruz. Kuralsızlık, kural haline gelmiş. Eğitim kurumlarımız adım adım anarşiye doğru gidiyor. Bir ay yıkanmamış, yırtık kot pantolonla derse giren öğretmen, öğrencisine ne verebilir? Nasıl bir saygı uyandırabilir? Her şeyden önce insanın kendisine bir saygısı olmalı. Öğretmen pejmürde bir kıyafetle okula gelmemeli. Serbest kıyafetin de bir ölçüsü ve sınırı olur. Serbest kıyafet uygulaması suiistimal boyutuna varmış durumda. Bunun bir de toplumsal kabul boyutu var. Türk toplumu, bu tip bir öğretmen istemiyor. Atalarımız bile, ‘insanlar kıyafetleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır’ demişler. Onun için bundan sonra bu kıyafet meselesine daha çok dikkat edeceğiz” dedi.

Kaynak: http://www.orduhayatgazetesi.net/guncel-haberler/validen-ogretmenlere-kiyafet-uyarisi.html

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum