Öğretmenlere Nöbet Ücreti Verilecek Mi?

Öğretmenlere Nöbet Ücreti Verilecek Mi?

Öğretmenlere Nöbet Ücreti Müjdesi

TV NET Kanalı Net Bakış programına katılan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu öğretmenleri mutlu edecek açıklamalar yaptı. 


Öğretmenlerin 4 saat nöbet ücretlerinin ödenmesi ve öğretmen atamalarına değinen Gündoğdu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Başbakanın, bakanların tamamının eğitime yapılan harcamanın Türkiye’nin geleceğine yatırım olduğuna biraz daha vurgu yapması lazım. Elbette her yıl 50 bin öğretmen alınması, 40 bin öğretmen alınması bunlar harika ama biriken sorunlarımız içeresinde eğitimdeki boşluk Türkiye’nin geleceğini çok etkiliyor. İşte gençlik araştırması yapıyoruz alkole bulaşmış olanların oranı yüzde 30’ları geçmiş, satanizm, misyonerlik orta öğretime kadar inmiş. Dolayısıyla, hangi dünya görüşünden olursa olsun CHP’linin çocuğa da bizim çocuklarımız, AK Partilinin çocuğu da çünkü bu ülkenin çocukları. Onları özgür, donanımlı, yetişkin, sivil itaatsizliği kavramış bireyler olarak yetiştirmemiz lazım. Bunun için dersin boş geçmemesi lazım, bunun için işte Urfa’da sınıf mevcutları hala 50’lerde, İstanbul’da hala birçok yerde 50’lerde sınıf mevcutlarının azalması lazım, ikili eğitimden vazgeçilmesi lazım, öğretmene angarya iş yaptırılmaması lazım. İşte sendikal rekabette de araklamacı sendikacılık, gözlemci sendikacılık gibi sendikacılık türleri var. Biz 2 yıldır yetkiliyiz, bizden önce 10 yıl yetkili sendika 3 yıl EĞİTİM-SEN, 5 yıl TÜRK EĞİTİM-SEN’di. Bu sene onlarca sorun taşıdık 18’ini eğitim de çözdük, bunlardan çözüm bekleyen bir tanesi de hafta da bir gün öğretmene nöbet tutturulur ama 1 saat ders ücreti ödenmez. 4 saat nöbet ücreti ödensin diye toplu sözleşmeye taşıdık. Şimdi bu Nisan’ın sonunda KİK’e Kurum İdari Kuruluna yeniden taşıyacağız ve çözeceğiz."


gazetekamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum