Öğretmenlere Seminerde Ek ders ŞOKU!

Öğretmenlere Seminerde Ek ders ŞOKU!

Halk Eğitim bünyesinde çalışan kadrolu öğretmenlerden, eğitim öğretim yılı başı ve sonunda yapılan seminer çalışmalarına katılanlara, seminer ücretinin ödenmesinin mümkün olmadığı ifade edilmiştir

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 16.10.2015 Tarih ve 10501989 Sayı ve İl Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü’nün 31.05.2016 Tarih ve 312 Sayılı Yazısına istinaden bundan sonra Halk Eğitim bünyesinde çalışan kadrolu öğretmenlerden, eğitim öğretim yılı başı ve sonunda yapılan seminerçalışmalarına katılanlara, seminer ücretinin ödenmesinin mümkün olmadığı ifade edilmiştir.

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet MANTAŞ, şube yönetim kurulu adına sitemiz kamugundemi.com'a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 06.06.2016 tarih ve 6189931 Sayılı Yazısı ile Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğüne, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 16.10.2015 Tarih ve 10501989 Sayı ve İl Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü’nün 31.05.2016 Tarih ve 312 Sayılı Yazılarına ilgi tutarak bundan sonra Halk Eğitim bünyesinde çalışan kadrolu öğretmenlerden, eğitim öğretim yılı başı ve sonunda yapılan seminer çalışmalarına katılanlara, seminer ücretinin ödenmesinin mümkün olmadığı ifade edilmiştir.

Geçen eğitim-öğretim dönemine kadar seminer ücretleri alabilen Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çalışan öğretmenlerimizin şimdi bu hakları durup dururken neden ellerinden alınmaktadır.

Öğretmenlere ödenen nöbet ücreti haklarından da mahrum bırakılan Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenlerin bu hak kayıplarına tahammülleri kalmamıştır.

İl Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenleri mağdur eden zihniyet AKP’nin öğretmene verdiği değeri ortaya koymuştur.

Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak bu haksız uygulamanın ortadan kaldırılması ve bu hak kayıplarının derhal durdurulması için girişimlerde bulunduğumuzu belirtiyoruz.

Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlükleri’ne bağlı öğretmenlerin seminer ücretleri kesilmemeli ve ödenmeye devam etmelidir. Ayrıca diğer öğretmenlerin aldığı nöbet ücreti Halk Eğitim öğretmenlerine de ödenmelidir.

Eğitim İş olarak bu haksız uygulamanın takipçisi olduğumuzu çok değerli kamuoyuna bildiririz.

Kaynak: KamuGundemi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum