Öğretmenlere TEOG Angaryası!

Öğretmenlere TEOG Angaryası!

MEB'den TEOG'da Okula Gitmeyen Öğretmenin Ek dersinin Kesilmemesi İstendi

Yapılan ortak sınavlarda görevli ve öğretmenlerin planlaması yedek öğretmenler de dahil sınav gününden önce planlanmaktadır.

Görevli öğretmenler sınav gününden önce belirlendiği için görevli olmayan öğretmenlerin okulda hazır bulunmalarının herhangi bir amacı bulunmadığı gibi öğretmenler için eziyet ve maddi manevi israf oluşturmaktadır. Bu uygulama öğretmenler için bir angaryadır.      

Anılan maddeye göre ek derslerin kesilmesinin 2012 yılındaki kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının 24. Maddesinde  yazılı bulunan “1/9/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.” Hükmü ile çelişmektedir.    

Dolayısı ile görevi olsun yada olmasın ve okulda bulunup bulunmadığına bakılmaksızın o gün dersi olan tüm öğretmenlerin ek ders ücretleri ödenmesi gerekmektedir. Genelgeler üst norm olan ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun hükümler içermelidir. Öğretmenler için eziyete dönüşecek ve dayanağı olmayan ilgi (b) 8. Maddesinin iptal edilerek sınav yapılan okullarda uygulanmamasını ve öğretmenlerin mağdur edilmemesini talep ederiz.    

Sedat DEĞER

AES Hukuk ve Toplu SSS 

Genel Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.