Öğretmenlere Ücretsiz BEP Hazırlama Programı

Öğretmenlere Ücretsiz BEP Hazırlama Programı

Öğretmenlerimizin problem yaşadığı alanlardan biri özel eğitime ihtiyacı olan ve bireysel eğitim gerektiren öğrencilerin eğitimlerini programlamak, takip etmek ve bu öğrencilere uygun BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı) hazırlama çalışmalarını gerçekle

Öğretmenlerimizin problem yaşadığı alanlardan biri özel eğitime ihtiyacı olan ve bireysel eğitim gerektiren öğrencilerin eğitimlerini programlamak, takip etmek ve bu öğrencilere uygun BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı) hazırlama çalışmalarını gerçekleştirmektir.

Erbaa Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak  özel eğitim gerektiren öğrencilerin bireysel farklılıkları ve eğitim ihtiyaçları dikkate alınarak oluşturulan bireysel eğitim planlarının(BEP) hazırlanması aşamalarında yaşanan problemleri ve karşılaşılan güçlükleri azaltmak amacıyla bir program geliştirdi. Bu programla Türkiye’nin her yerinden öğretmenlerimiz ücretsiz bir şekilde ister web sitemiz üzerinden isterlerse telefonlarına indirecekleri mobil uygulamayla kolay ve hızlı bir şekilde öğrencilerin bireysel eğitim planlarını hazırlayabilecek.

Çoğu okulumuzda BEP hazırlanmamakta ya da yüzeysel olarak ele alınmaktadır. BEP hazırlama sürecine ilişkin öğretmenlerimizde olumsuz tutumlar mevcuttur. Bu durum kaynaştırma öğrencisi olan hemen hemen bütün öğretmenlerin yaşadığı bir gerçektir. BEP’lerin hazırlanması süreci zaman ve iş gücü gerektirmekte bu durum özellikle özel eğitim okul ve sınıflarında eğitim ve öğretimi etkilemektedir.
 
Hazırlanan yazılım BEP hazırlama konusunda öğretmenlerin yaşadıkları sorunları ve kaynaklara ulaşabilme problemlerini ortadan kaldıracak, hazırlanan BEP’lere bir standardizasyon getirecektir.
 
Tüm öğretmenlerimizin programdan haberdar olmaları ve özel eğitim gerektiren öğrencilerimizin  eğitimden en üst düzeyde faydalanmaları sağlamak amacıyla her eğitimciye öneriyoruz. 

Bu kurumumuzu ve programın hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyoruz. 

www.turkiyeegitim.com Özel Haber

PROGRAM İÇİN : http://erbaaram.meb.k12.tr/tema/icerikler/bep-hazirlama-programimiz-google-play-storede_2542910.html

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum