Öğretmenleri Öğrencilerine Fişletme

Öğretmenleri Öğrencilerine Fişletme

Öğretmenleri Öğrencilerine Fişletme

İstanbul`da Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Lisesi Okul Müdürü, öğrencileri odasına çağırarak öğretmenlerin Başbakan ve hükümet hakkında yorum yapıp yapmadığını sordu.

Cumhuriyet Gazetesi`nden Ali Açar`ın haberine göre, Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Lisesi Okul Müdürü, okuldaki öğrencileri odasına çağırarak öğretmenlerin Başbakan ve hükümet hakkında konuşup konuşmadığını sordu. 

Buna göre, Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Lisesi`nde okul müdürü, dün okuldaki öğrencileri odasına çağırarak "inceleme tutanağı" adı altında üç soru içeren yazılı kağıt verdi. "Ders müfredatının dışına çıkarak hükümet çalışmalarını, Başbakan`ın yaptığı çalışmaları eleştiren, siyasi konuları açan, çeşitli şekillerde siyasi taraf olup propaganda yapan öğretmeniniz var mı? İsmini yazınız. Hangi konularda tartışma yaptığını belirtiniz" diye soran Kılıç, öğrencilerin soruları net ve anlaşılır şekilde cevaplamasını istedi. Müdürün tutanak adı altında kâğıt dağıtmasından rahatsız olan bazı veliler de duruma tepki gösterdi. Okulda görev yapan birçok öğretmen de, "sol görüşlü, aydın ve ilerici öğretmenlerin öğrenciler eliyle fişlenmek istendiğini" söyledi. 

Semerkant‘ı Tavsiye Eden Öğretmene de Soruşturma 

Okul müdürü tarafından dağıtılan tutanağa ilişkin Eğitim Sen İstanbul 1 No`lu Şube Başkanı Barış Uluocak da öğretmenlerin öğrenciler eliyle fişlendiğini ve çocukların siyasete çekildiğini belirtti. Okul müdürünün siyasi iktidara şirin gözükmek için kendisine vazife çıkardığını anlatan Uluocak, "Öğretmenlere çeşitli yollarla soruşturma açmanın önünü açmak istiyorlar. Bu yapılan aleni bir fişlemedir. Çocukların eğitim-öğretim alanında muhbir gibi kullanılması, öğretmen-öğrenci ilişkisini de bozacaktır. Yolsuzluk krizini yönetme açısından okullarda neler yapıldığını tespit etmek için öğrencilerin ihbara zorlanması akıl almaz bir durum. Okul müdürünün bundan vazife çıkararak bu tutanağı dağıtması daha vahim" dedi. 

Uluocak, Necip Fazıl Kısakürek Lisesi`nde daha önce de Amin Maalouf`un "Semerkant" isimli romanını tavsiye ettiği gerekçesiyle bir öğretmen hakkında ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığını anımsattı.

egitimsen.org.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum