Öğretmenlerin 2016 Yılı Emeklilik İşlemleri

Öğretmenlerin 2016 Yılı Emeklilik İşlemleri

Öğretmenlerin 2016 Yılı Emeklilik İşlemleri belli oldu. Öğretmenlerin emeklilik iş ve işlemleri nasıl yapılacak? Nasıl emekli olurum? Konu hakkındaki açıklamalar haberimizde...

Bilindiği gibi öğretmenlerin emeklilik işlemleri Haziran ve Temmuz aylarında yapılmaktadır. Bu dönemde emeklilik talebinde bulunan öğretmenlerin başvuru evrakları her öğretmen için ayrı ayrı olmak üzere plastik dosya içerisinde föy dosyalara takıldıktan sonra emeklilik için gerekli olan yaş şartı ve fiili hizmet süresi açısından değerlendirilerek, emekliye ayrılmalarında bir engel bulunmadığı anlaşılan öğretmenlerin emeklilik evrakı HİTAP (Hizmet Takip Programı) Projesi kapsamında sistem üzerindeki görev ve kadro kayıtlarının titizlikle incelenerek hatalar düzeltildikten sonra HİTAP çıktıları ile birlikte önce DYS üzerinden daha sonra asılları İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

Bu değerlendirme İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kurulacak olan komisyon tarafından yapılacaktır. Söz konusu komisyonun düzenleyeceği uygun görüş yazısı emeklilik evrakı ile birlikte gönderilecektir.

Kadro ve görev kayıtlarındaki (HİTAP) eksik/hatalı bilgiler nedeniyle çıkabilecek aksaklıklardan doğrudan İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumlu olacaktır.

Emeklilik talebi onaylananlara emeklilikleri tebliğ edilerek en geç Temmuz ayının son iş günü itibarıyla görevleriyle ilişiklerinin kesilmeleri sağlanacaktır.

Emeklilik isteğinden vazgeçenler ile emeklilik işlemi tamamlandığı halde tebellüğ etmeyen ve görevden ayrılışı sağlanamayan öğretmenlerin emeklilik işlemi (emeklilik onayı) Ağustos ayının ilk iş günü iptal edilerek görevlerine devamları sağlanacaktır.

Teoman Yalçın / www.turkiyeegitim.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.