Öğretmenlerin 24 Kasım'da İkramiye Umudu

Öğretmenlerin 24 Kasım'da İkramiye Umudu

2010 yılında yapılan 18. Milli Eğitim Şurasında, Öğretmenlere 24 Kasım'da bir maaş ikramiye verilmesi kararı alınmıştı!

18. Millî Eğitim Şurası Kararlarının“Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı Ve Mesleki Gelişimi” başlıklı bölümü 27. maddesi; “ Öğretmen ve yöneticilerinekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli, ek ders ücretleri 12 TL'ye çıkarılmalı, görev aldığı projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeli, yöneticilere ek ders ücreti yerine makam tazminatı ödenmeli ve ek ders ücretinin maaşlara yansıtılmasına yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.” şeklindedir. Fakat Şura'nın üzerinden 3 sene geçmesine rağmen herhangi bu konuda herhangi bir adımatılmadı.

Bakanlık yaptığı birçok değişiklikte Şura kararlarını işaret etmektedir. Yeni eğitimsistemi ile ilgili olarak da Şura Kararlarının gereğini yaptık demişti. Öğretmenlerin mali hakları ile ilgili alınan kararların uygulanmasında ise alınan kararlar görmezden gelinmektedir.

Sendikaların bir araya gelerek bu sene 24 Kasım'da öğretmene ikramiye verilmesi hususunda ortak bir eylem planı yapması gerekiyor. Kılık kıyafet serbestîsinde biraraya gelen sendikaların öğretmenlerin mali haklarının iyileştirilmesinde de bir arayagelmesi lazım. 2010 yılında bir ek ders ücreti 12TL ye çıkarılsın teklifi yapılırken 3 yıl sonra bile ek ders ücretleri bu rakama ulaşamadı!

Muhalefet milletvekilleri tarafından 24 Kasım Öğretmenler gününde bir maaş ikramiye verilmesiiçin geçen yıllarda TBMM'ye kanun teklifi verilmişti.

Seçimler öncesinde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi öğretmenlerle hükümet arasındaki buzları eritecektir. Öğretmenler 2013 yılının 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına bir ikramiye müjdesinin yetiştirilmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum