Öğretmenlerin itiraz dilekçeleri okunuyor mu?

Öğretmenlerin itiraz dilekçeleri okunuyor mu?

Hakkında ihraç veya açığa alma işlemi uygulanan MEB personelinin itiraz dilekçeleri gerçekten de okunuyor mu?

50 BİN İTİRAZ DİLEKÇESİ GELDİ

Geçen hafta yapmış olduğumuz haberde, MEB'in ihraç kararı aldığı personelin iadesine ilişkin işlemlerde, ne kadar hassas olduğunu sorgulaya bir haber yapmıştık.

MEB'in, itirazlara nasıl yaklaştığı konusunda bilgi sahibi olma imkanımız oldu.

Milli Eğitim Bakanlığına, şuana kadar, CİMER, BİMER, Valilikler üzerinden 50 bine yakın itiraz başvuru gelmiş durumda. Bazı başvurularda, kişinin hem kendisi hem eşi hem de ana babası itirazda bulunduğu için, itiraz başvuru sayısı yüksek olmuş.

Bu mükerrer başvurular, Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Kurulunda oluşturulan özel bir birimde incelenip birleştiriliyor.

Tüm başvurular, görevlendirilen komisyon üyelerince tek tek okunuyorFETÖ'yle ilişkisi olmadığını ikna edici delillerle ortaya koyanlar veya FETÖ'yle irtibatı sebebiyle ihracına neden olan (örneğin sendika üyeliği gibi) ilişki noktalarına bir açıklama getirenlerin itiraz başvuruları ayrılıp başka bir komisyonda ele alınıyor.

Peki Bakanlık her itirazda bulunanı iade mi edecek? Bakanlığın bu konudaki yaklaşımı nasıl?

Bakanlık yetkililerinden edindiğimiz izlenim şu: Aktif Eğitim Sen üyesi olmamasına rağmen yerine atılan sahte imzalar veya başka bir sendikaya üye olmasına rağmen memurun hatasından dolayı FETÖ sendikasına üye gibi aidat ödenenlerin iade KHK'sıyla dönme ihtimali yüksek görünüyor. Fakat "Ben okul müdürünün mobbingi nedeniyle sendikaya üye oldum" şeklinde itirazda bulunanların başvuruları, tek başına bu beyanla, ikna edici bulunmuyor. Zira sendikal üyeliğe ilişkin ihraçlarda 12 ay şartı aranmıştı ve bu süre yeterince uzun bir süre olarak değerlendiriliyor. Diğer taraftan mobbing nedeniyle sendikaya üye olanların, kendilerini mobbing yoluyla sendikaya üye yapan memurlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunması ve savcılıktan alacakları karar sonrasında itiraz başvurularını yenilemelerinde fayda bulunuyor. Eğer savcılık soruşturmasında, müdürün mobbingi kabul etmesi ve savcının da öğretmenin mobbing yoluyla sendikaya üye olduğu tespitinin yapılması halinde, bu personelin adının iade KHK'sına yazılması mümkün olabilir.
Sendika ilişkisini özellikle vurguladık. Zira MEB'deki ihraç kararlarının yüzde 70'inde, sendika ilişkisi esas, 16 kriterden en azından 5 veya 6 'sı ise yan kriter olarak dikkate alındı.

5 BİN MAHKEME DOSYASINA CEVAP YAZILDI

MEB gelen itiraz başvurularını incelerken bir taraftan da mahkemelerde açılan davalar nedeniyle istenen savunmalara cevap veriyor. 15 Temmuz sonrasındaki işlemler için şuana kadar 5 bini aşkın mahkeme talebine cevap verilmiş durumda.

PERSONEL MESAİ DIŞINDA ÇALIŞIYOR

İtiraz başvurularını değerlendirmek ve personelin gereksiz yere mağdur olmasına engel olmak için görevlendirilen personel mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Sadece hafta içinde mesai saatleri sonrasında değil, hafta sonlarında da çalışma yapılıyor.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum