Öğretmenlerin Talepleri Karşılandı Mı?

Öğretmenlerin Talepleri Karşılandı Mı?

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamalar, öğretmenlerin taleplerini ne kadar karşıladı?

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamalar, öğretmenlerin taleplerini ne kadar karşıladı?

Ekonomik Talepler Karşılanmadı:

Son yıllarda öğretmen maaşları, kamuda çalışan memurlar arasında en düşük maaş olma özelliğini taşıyor. Bu durumda öğretmenler, maaşlarında önemli bir iyileştirme beklentisi içerisinde. 24 Kasım Öğretmenler Günün'nde bu yönde bir adım bekleniyordu. Ancak, bu konuda bir adım atılmadı. 

Ocak Ayında 15 Bin Ek Atama

Atama bekleyen öğretmenler için önemli bir adımdı. Ancak, MEB'in öğretmen açığı 100 binin üzerindeyken, ek atama rakamının 15 binde kalması, ihtiyaçları karşılamıyor.

Ek Dersler Değil, Haftasonu Kurs Ücretleri Arttı

Yıllardır Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde önemli bir artış yapılmadı. Ek Ders ücretlerinin tamamının artırılması beklenirken, sadece haftasonu kursları ek ders ücretleri artırıldı. 

Öğretmenler tarafından bu artış şöyle yorumlandı: "Burada MEB'in ve Hükümetin kendi özel hesapları var. Amaç, dershaneleri ortadan kaldırmak. Dershanelerin ortadan kaldırılması karşısında kamuoyunun tepkilerini azaltmak amacıyla, haftasonu kursları önemli. Haftasonu kurslarına öğretmenler ilgi göstermeyince, böyle bir adım atıldı."

Başbakan'dan Öğretmenlere Nasihatler

Öğretmenlerin gerekirse 24 saat çalışacağını, 7 gün yetmiyorsa 8'inci günün bulunacağını dile getiren Davutoğlu, öğretmenlik bir hayat felsefesi haline geldiğinde bunun yapılacağını ifade etti. Davutoğlu'ndan öğretmenlere nasihatler:

"Bunu yapınca emin olun vaktiniz de bereketlenir, dinlenecek de zaman bulursunuz."

"Sizler öğrencilere o dersi sevdireceksiniz sizin şahsınızda dersi sevecekler emin olunuz bir öğrenci bir konuyu sevdiğinde mutlaka öğrenir. Dersi sevdirende sevdirecek olanda öğretmendir."

"Bazen bir söz çok önemlidir. Mesele uzun dersler vermek değil."

"...sadece bir bilgi aktarımı değil tutum ahlak aktarımı. Öğretmen bağırmadan da o ilişkiyi kurabilir."

"Zorluğu bir problem gibi görmek yerine başarıya ulaşan bir yol olarak görmek gerekir."

"Hayat ile okul arasındaki ilişkiyi geçişken kılmalıyız. Alıp mahalleyi dolaştırmak bir parkta ders yapmak. Hayatın her safhasına eğitimi yaymak gerekir."

Gözler: Öğretmen Strateji Belgesi'ne Çevrildi

Başbakan konu hakkında şu açıklamaları yaptı: "Öğretmenlerimizin milli gelişimimizdeki ve geleceğimizdeki rollerini göz önüne alarak, inşallah 2 Aralık'ta, 19. Milli Eğitim Şurası'nda Öğretmen Strateji Belgesi'ni ilan edeceğiz. Bu belgenin oluşumuna hepinizin katkıda bulunması önemli. Sizlerin tecrübelerine dayanarak ilan edeceğiz."

Bu açıklamalar, ümitleri 2 Aralık'ta yapılacak Milli Eğitim Şurası'na öteledi. 

Öğretmen Strateji Belgesi'nde öğretmenlerin ekonomik talepleri ile ilgili neler yapılacak? 

Görelim bakalım, Şura'da neler olacak...

Teoman Yalçın

TurkiyeEgitim.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum