Öğretmenlerin yüzde 78’ine mobbing uygulanıyor

Öğretmenlerin yüzde 78’ine mobbing uygulanıyor

Aktif Eğitim Sen: Öğretmenlerin yüzde 78’ine mobbing uygulanıyor

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen), kuruluşunun 2. yılını Aydın’da da kutladı. Üyelerin katıldığı kutlamada konuşan Aktif Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Tezcan, “Sendika, üyenin üzerinde ateşten bir gömlek değil, bu kadar kanunla güvence altına alınan sendika, koruyan çelik bir zırhtır. Öğretmenlerimiz de çelikten bir zırhla kuşanmak istiyorlarsa Aktif Eğitim Sen veya başka sendikaya üye olsunlar.” dedi.

Eğitimcilerin onlarca sıkıntısı bulunduğunu, en önde geleninin ise mobbing olduğunu belirten Tezcan, “Bizlerin gerek kamuoyu nezdinde, gerek yetkililer, öğrenciler ve veliler nezdinde etkimizi azaltan en büyük sorun, mesleki itibar sorunudur. Bizler, eğitimin ve öğretmenin etkisini azaltan bu sorunlarla mücadele etmeliyiz. Yapılan anketler göstermiştir ki eğitimcilerin büyük sorunlarından birisi mobbingdir. Öğretmenlerin yüzde 78-80’i mobbing görüyor. Çalıştığı kurumlarda öğretmenler, mobbinge maruz kalıyorlar. Bir şekilde öğretmenler yöneticilerin, okul idaresinin belki bir bakışı, bir sözü, belki bir el sallaması şeklinde mobbbinge uğruyorlar.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin toplumun sigortası olduğunu belirten Genel Başkan Tezcan, “Bizler nerede bir yanlış görürsek eleştiren, nerede bir doğru görürsek alkışlayan bir mesleğe sahibiz. Sendikacılık, Anayasa ve yasalarla güvence altındadır. Eğitim, milli bir mesele olarak ele alınmalı ve siyasetüstü olarak değerlendirilmelidir. Milletin menfaatleri, bireyin menfaatlerinden önce gelmelidir. Bireyler, toplum, devlet, tüm işleyişinde adalet öncelikli davranmak zorundadır. Ülkemizin sorunlarının kısır çekişmelerle düzelmediğine en büyük şahit yakın tarihimizdir. Bu noktada çözüm arayanlar ve çözüm makamında olanlar, çözüm isteklerine desteklerini, koşulsuz bir şekilde her ortamda dile getirmek durumundadırlar. Gerek toplum gerek ülkeyi yönetenler, yapmış oldukları her işte siyasi, sendikal, etnik ve ideolojik olan her şeyi bir kenara bırakmalıdırlar. Eğer sorunları çözmek istiyorsak, çözüme azmedenlerin hepsi, bilimsel toplantılarda çözümle ilgili önerilerini ortaya koymalıdırlar.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum