OHAL Bitiyor Mu? Başbakan Tarih Verdi?

OHAL Bitiyor Mu? Başbakan Tarih Verdi?

Başbakan Yıldırım, "2017'den itibaren yatırıma daha fazla kaynak ayıracağız. Olağanüstü hâl şartları da kalmış olacak" diyerek OHAL'in uzatılmayacağının da sinyalini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım AP'nin "Türkiye ile müzakereler" konusunda aldığı karara ilişkin "Türkiye'ye ayar vermeye çalışmak en hafifinden vizyonsuzluktur." dedi. Öte yandan Başbakan Yıldırım, "2017'den itibaren yatırıma daha fazla kaynak ayıracağız. Olağanüstü hâl şartları da kalmış olacak" diyerek OHAL'in uzatılmayacağının da sinyalini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun “Türkiye ile müzakereler dondurulsun” kararına ilişkin olarak, Kendi kendilerine gelin-güvey oluyorlar. İstedikleri kararı alsınlar, hiçbir önemi yok” görüşünü dile getirdi. “Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa, o zaman siz Avrupa’nın halini görün” diyen Yıldırım, “Mülteci anlaşması ila nihai böyle devam edecek diye bir şey yok. Türkiye sözünde durur, ama Avrupalı dostlarımızın da sözünde durmasını bekliyoruz. Ben inanıyorum ki; AB Liderler Zirvesi’nde bu karar dikkate alınmayacaktır” diye konuştu.

“2017’DE OHAL KALKMIŞ OLACAK”

2017’den itibaren yatırıma daha fazla kaynak ayıracağız. Olağanüstü hâl şartları da kalmış olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili sınırlı değişikliği de yapıp yolumuza devam edeceğiz. Seçim, meçim yok. Vatandaşımız 2015’e seçimini yaptı. Biz de yolumuza devam ediyoruz.

OHAL NE ZAMAN BİTİYOR?

15 Temmuz kara gecesinin ardınan Hükümet, yurdun genelinde 21 Temmuz 2016 tarihi itibariyle OHAL ilan etti. Üç ay süreyle ilan edilen OHAL, 21 Ekim 2016 itibariyle tamamlandı.

Hükümet tarafından OHAL’in bitmesinden iki gün önce, 19 Ekim 2016’da alınan kararla süreç yeniden uzatıldı. Böylece 21 Ekim 2016 gecesi itibariyle ikinci OHAL süresi başladı. İkinci OHAL’in 21 Ocak 2016’da son bulması ön görülüyor.

Sağlıkta, son önemli yaptığımız işlerden bir tanesi, şehir hastaneleri. Yani hastane içinde hastane. Bir hastane değil içinde 8-10 tane hastane var. Otelleri var, kalacak yerleri var. Sosyal tesisleriyle, yakınlarının ihtiyaçlarını görmeleriyle bir kampüs bir yerleşke. Bunlardan toplam 28-30 tane yapıyoruz. Toplam yatak kapasitesi 45 bini buluyor. 30 milyar doların üzerinde yatırım yapıyoruz. 2 tanesi hazır. Mersin ve Yozgat açılışa hazır. Daha sonra Ankara’daki hastanelerimiz hizmete girecek. Sonrada diğer illeri hizmete alacağız. Şehit hastanelerimizi tamamlamış olacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.