OHAL Komisyonu kararları önümüzdeki hafta verilecek

OHAL Komisyonu kararları önümüzdeki hafta verilecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, OHAL Komisyonu Başkanvekiliyle görüştüğümde, önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta karar verebileceklerine dair değerlendirmeleri var. Göreve iade edilirse, iade edilmiş olacak.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AA Editör Masası'nda OHAL Komisyonu ve taşeron düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İŞTE BOZDAĞ'IN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

TAŞERON DÜZENLEMESİ

Kökünden çözülecek bir tasarıyı sevk edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nun gündemine konu gelecektir. Ardından Meclis'e sevk edilecek. Ocak ayı içinde taşeronu halletmiş olacağız.

OHAL BAŞVURULARI

(OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun başvuruları değerlendirme süreci) Başkanvekiliyle görüştüğümde, önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta karar verebileceklerine dair değerlendirmeleri var. Göreve iade edilirse, iade edilmiş olacak. İade edilmeyenler yargı yoluna müracaat etme hakkı elde edecekler. Dolayısıyla bu verilen kararların yargıya açılması anlamı da taşıyor.

Kutlu Doğum'la ilgili bir değişiklik yapıldı. O da yürürlüğe girdi. Önemli değişiklikler oldu. Bundan sonra da Diyanet daha aktif olmaya gayret edecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.