OHAL Komisyonunun ne zaman çalışmaya başlayacağı, Hükümet sözcüsüne soruldu

OHAL Komisyonunun ne zaman çalışmaya başlayacağı, Hükümet sözcüsüne soruldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, OHAL Komisyonu önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak. Takvim ve çalışma esaslarını belirleyecek, dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları;

Büyük bir bahtiyarlık yaşadığımızı ifade etmek istiyorum.

Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Beşiktaş'a Avrupa macerasında da başarılar dilediğimi ifade etmek istiyorum.

KIDEM TAZMİNATI

Bugün Bakanlar Kurulu'nda 3 konu gündeme geldi. Birisi kıdem tazminatı konusuydu. İşçiye hak kaybı getirmeyecek, sürdürülebilir bir yapının ortaya koyulduğu reform bakanlar kurulu ile paylaşıldı. Mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya koyuldu. Önümüzdeki günlerde ilgili bakanlarımız konunun daha net şekilde ana çerçeveye oturtulmasını sağlayacaklar. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır.

EMEKLİLİK YAŞI

Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesinden ziyade şu anda evcut yasal düzenleme devam edecektir. OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde 52. Dolayısıyla Türkiye'de de yaşın ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir tahmin ve planlama yapılıyor. Bu çerçevede mevcut yasal yapı devam edecek.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

OHAL komisyonunun üyeleri biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde belirlenmiş. Önümüzdeki günlerde başvuru alacaktır. Ancak öncelikle komisyonunun çalışma usul ve esaslarını belirlemesi gerekiyor. Bunun ardından tek tek her başvuru dosya üzerinden ele alınacak.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.