Okul Duvarından Atatürk'ün Sözleri Kaldırıldı Mı?

Okul Duvarından Atatürk'ün Sözleri Kaldırıldı Mı?

Sivas ili, Sivas Selçuk Anadolu Lisesi binasında bulunan “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir.” tabelaları kaldırılmıştır.

Sivas ili, Sivas Selçuk Anadolu Lisesi binasında bulunan “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir.” tabelaları kaldırılmıştır.

Anayasamız çerçevesinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve onun inkılap ve ilkeleri Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet edilmiştir. Bununla birlikte Milli Eğitim Temel Kanunu; Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu ifadeler Anayasamızda ve Milli Eğitim Temel Kanununda amaç teşkil ederken “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir.”  vecizelerinin yazılı olduğu tabelaların kaldırılması hangi amaca hizmet etmektedir?

Türk Eğitim Sen olarak “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir.” tabelalarını indirerek Anayasamızdaki ilkelere ve Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı hareket eden sorumluların tespit edilerek haklarında idari soruşturma yapılması ve tabelanın yeniden asılması hususunda Sivas Valiliği  ve Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı talepte bulunduk.

MEB’e yazdığımız yazı için tıklayınız

Valiliğe  yazdığımız yazı için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum