Okul Müdürleri Başbakan'ın Talimatına Uymalıdır!

Okul Müdürleri Başbakan'ın Talimatına Uymalıdır!

BAŞBAKAN'IN TAİMATINA OKUL MÜDÜRLERİ UYMALIDIR!!!

Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN bir televizyon kanalında katıldığı programda okul müdürlerine ve okul ihtiyaçlarına yönelik aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

Başbakan Erdoğan: Evet zaten harç almayacaklar velilerden, 2 hafta kala mı eksik söyleniyor? Eksik mi var, özel idareye bildirirsin ilgilenirler eğer ilgilenmiyorlar mı özel kalemime söyleyin ben bizzat ilgilenirim, bu işler biraz aşk istiyor, heyecan istiyor nice müdürler biliyorum ki evine bakar gibi okuluna bakıyor, nice müdürler biliyorum ki hiç alakası yok göreviyle.

Sayın Başbakan’ın yapmış olduğu bu açıklamadan eğitim öğretimin nasıl yürüdüğünden ihtiyaçların nasıl karşılandığından çok fazla haberdar olmadığı anlaşılmaktadır.

Kayıt döneminde velilerden bağış alınmaması uygulamasına biz de katılıyor ve destekliyoruz. Ancak, bu durum okul ihtiyaçlarının karşılanması konusunda kayıtsız kalmak anlamına gelmez. Bakan Ömer Dinçer’in kayıt parası alınmaması hususundaki yazısından sonra, kendisine bizzat verdiğimiz raporda, okullara öğrenci başına 100 TL ödenek ayrılmasını istemiştik. Bu uygulama yapılmadığı gibi, ihtiyaçlarını karşılamak üzere bağış alan yaklaşık dört bin okul müdürüne çeşitli cezalar verildi.

Sayın Başbakan bu işler aşk istiyor, diyerek okul müdürlerinin aşk ile okul ihtiyaçlarını karşılamalarını istemektedir. Biz, Türk Eğitim Sen olarak, hem öğretmenlerimizin hem de okul yöneticilerimizin büyük bir çoğunluğunun aşk ile mesleklerine bağlı olduğunu biliyoruz. Başbakan’ın açıklaması, şu meşhur sözü hatırlatıyor;”İki gönül bir olunca samanlık seyran olur.”.İki gönül bir olunca samanlık seyran oluyorsa, okul müdürleri aşk ve heyecanla, okullarımızın ısınma, temizlik, kırtasiye, bakım, onarım vb. ihtiyaçlarını niye karşılayamasın?

Tabi, Sayın Başbakan böyle diyor ama, sadece aşk ve heyecanla bu işler olmuyor. Sadece özel idarelerin yetersiz ödeneği ile, peynir gemisi yürümüyor. O halde, bütün okul müdürlerimiz, sayın Başbakan’ın özel kalemine başvursunlar.

Türk Eğitim Sen tüm okul müdürlerimize seslenmektedir.Başbakan’ın talimatına uyunuz, ihtiyaçlarınız, özel idareden karşılanamıyorsa, ihtiyaç listenizi yıllık olarak sene başında Başbakanlık Özel Kalemine mutlaka iletiniz. İletiniz ki; bu ülkenin Başbakanı okulların ne durumda olduğunu anlasın. İletiniz ki; hala tezekle ısıtılan sınıflar olduğundan sayın Başbakan’ın haberi olsun. İletiniz ki, kırık camlarını taktıramayan, çatısı akan, boyası, sıvası dökülmüş, sıraları kırık dökük okullarımız olduğundan Sayın Başbakan’ın haberi olsun. Bu bir talimattır. Talimatlara uymamak suçtur, Sayın Bakanın talimatına uymayarak geçen yıl dört bin okul müdürünün ceza aldığını unutmadan, bu talimata mutlaka uyunuz. Bizden söylemesi.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum