Okul Müdürleri De Nöbet Ücreti İstiyor

Okul Müdürleri De Nöbet Ücreti İstiyor

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenmesi gerektiğine ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine genel bir yazı gön

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenmesi gerektiğine ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine genel bir yazı gönderilmesini talep etti.

3. Dönem Toplu Sözleşme hükmüne göre, örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dâhil) ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecektir.

Müdür yetkili öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, fiilen ve de hukuken nöbet görevi icra ettikleri bilinmektedir. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, müdür yetkili öğretmenlerin, ‘müdür’ statüsünde olmadıkları, görevli oldukları eğitim kurumunda müdür normu bulunmadığı için ‘asli görevleri olan öğretmenlik görevine’ ilaveten ‘yönetim hizmetlerini yürütmek üzere’ görevlendirildikleri, ancak bu görevlendirilmelerinin 657 sayılı Kanun’un 88 ve 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesine göre verilen ikinci görev kapsamında olmadığı görülmektedir.

Müdür Yetkili Öğretmenlerin Nöbet Ücreti Talebi

Fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere, toplu sözleşme hükmü gereğince nöbet görevi karşılığı ek ders ücretinin ödenmesi gerektiği açıktır. Buna rağmen bazı milli eğitim müdürlüklerince, müdür yetkili öğretmenlere söz konusu nöbet görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmeyeceğinin bildirildiği bilgileri iletilmiştir.

Eğitim-Bir-Sen; Bakanlıktan, söz konusu karışıklığın giderilmesi ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenmesi gerektiği noktasında genel bir yazının hazırlanarak, il milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesini istedi. 

Okul Müdürleri De Nöbet Ücreti İstiyor

Okullarından adeta 24 saat sorumlu olan, gece-gündüz demeden her türlü sorunda neredeyse tek sorumlu ilan edilen Okul Müdürlerinin "nöbet ücreti" kapsamına dahil edilmeyerek ücret alamamaları tepkiyle karşılanıyor. 

Toplu sözleşme döneminde ihmal edilen konu, daha sonra sıklıkla dile getirilmiş, ancak gerek MEB yetkililerinden gerekse eğitim camiasından yeterli destek bulamamıştı. 

Okul Müdürleri; sorunun basit bir düzenleme ile çözümlenebileceğini, sayıları milyonu bulan öğretmenlere verilen nöbet ücretinin, okul müdürlerine niçin verilmediğini bir türlü anlayamadıklarını ifade ettiler. 

Sorunun çözümü konusunda sendikalardan destek beklediler. 

www.turkiyeegitim.com / Özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.