Okul Müdürleri Eğitim Ataşesi olamayacak

Okul Müdürleri Eğitim Ataşesi olamayacak

Millî Eğitim Bakanlığının Yurt Dışı Teşkilatına Sürekli Görevle Atanacak Personel Hakkında Yönetmelik değişti

MEB, bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile Eğitim Müşeviri ile Eğitim Ataşesi olarak atanacaklara için gerekli şartlarda değişikliğe gitti;

Yönetmeliğin ilgili maddeleri şöyle;

Atanacaklarda Aranacak Şartlar
Genel şartlar

MADDE 5 – (1) Yurt dışı teşkilatına sürekli görevle atanacak personelde aranacak genel şartlar şunlardır:

a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi ile 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları taşımak.

b) Aylıksız izinli geçen süreler hariç, atanılan tarih itibarıyla en az bir yıldır fiilen Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında ya da üniversitelerde çalışıyor olmak.

c) Görevlendirmenin yapılacağı ülkenin resmî dilini veya Almanca, Fransızca ya da İngilizce dillerinden birini bilmek. Yabancı dil bilgisi yeterliliği için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından son üç yıl içerisinde en az yetmiş puan almış olmak veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip bulunmak.

ç) Aylıktan kesme veya daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak.

d) Hizmetin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak.

(2) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen dillerin resmî dil olarak konuşulduğu ülkelerde, Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilen lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlayanlar, resmî dili Türkçe ve lehçesi olan ülkelere görevlendirilecekler ile Bakanlıkta daire başkanı ve üzeri görevlerde fiilen bulunmuş olanların yurt dışı teşkilatına sürekli görevle atanmalarında, birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen hizmet süresi ve aynı fıkranın (c) bendinde belirtilen yabancı dil şartı aranmaz.

Özel şartlar

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki kadrolardan;

a) Eğitim müşaviri kadrolarına atanabilmek için genel şartların yanında aşağıdaki alt bentlerde belirtilen şartlardan en az birini taşımak gerekir:

1) Bakanlıkta; Müsteşar, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı, Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi, I. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, İl Millî Eğitim Müdürü ve Bakanlık Müşaviri kadrolarında fiilen görev yapmış olmak.

2) Öğretim üyesi olarak görev yapıyor olmak.

3) Millî Eğitim Uzmanı, İç Denetçi ve Hukuk Müşaviri kadrolarında fiilen görev yapıyor olmak.

b) Eğitim ataşesi kadrolarına atanabilmek için genel şartların yanında bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen kadrolarda veya Maarif Müfettişi, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı ya da İlçe Millî Eğitim Müdürü kadrolarında fiilen görev yapmış olmak şarttır.

 

Böylece daha önceki yönetmelikte bulunan eğitim ataşeliğine atanabilecekler arasından okul müdürleri ve şube müdürleri çıkarılmış oldu.

Kısacası okul müdürlüğünü atamadan görevlendirmeye çeviren MEB, bu görevin ileride üst makamlara yükselmek için gereksiz olduğuna da karar vermiş oldu.

 

TürkiyeEgitim.com Özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum