Okul Müdürlerinden İl Müdürüne Suç Duyurusu

Okul Müdürlerinden İl Müdürüne Suç Duyurusu

Aydın’da mülakat yapılarak yetersiz görülen ve görevden alınan okul müdürlerinin mahkeme kararı ile göreve iadesine onay vermeyen Aydın Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Aydın’da görevden alınıp mahkeme kararı ile göreve iadesi gereken okul müdürleri bu gün adliye önünde toplandı. Adliye önünde bir araya gelen Türk Eğitimsen Sendikası üyesi mağdur okul müdürleri haklarında göreve iade mahkeme kararı olmasına rağmen görevlerine iade etmeyen Aydın Milli Eğitim Müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Mağdur okul müdürleri Aydın Adliyesi’nde yaptıkları suç duyurusu çıkışında yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler: “Bilindiği üzere, 10.06.2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin Yönetmelik bahane edilerek ülkemiz genelinde yaklaşık dokuz bine yakın okul – kurum müdürü haksız yere görevinden edilmiştir. 

Yıllarını eğitime adamış Aydın ilini eğitimde üst sıralara taşımış, birilerinin söylediği gibi lafta değil gerçekte Aydın ilini eğitimde marka yapmış okul müdürlerini haksız ve hukuksuz yere görevden alan yanlış düşünce, mahkemelerin, yapılan işin hukuksuzluğunu tescil etmelerine ve görevden almaları iptal etmesine rağmen aynı hukuksuzluğu göreve iade etmeyerek devam etmektedir. 

İlimizde eğitim içler acısı durumdadır. Bu durum devletin resmi kurumu olan TÜİK tarafından da belgelenmiştir. Başarıda her zaman ilk beş sıralarda olan Aydın eğitimi son iki yılda yirmi sekizinci sıraya düşmüştür. Bütün bunların yanı sıra göstermelik bir mülakat sınavı ile göreve getirilen yandaş müdürlerin bu başarıya katkıları da ortadadır. 

Yerel Mahkemelerce verilen iptal kararları ve yine bu doğrultuda haklılığımızı ortaya koyan İdari Dava Daireleri Kurulu kararları, ilgili idarelerce “Fiili İmkânsızlık” ve “Hukuki İmkânsızlık” gerekçeleriyle hiçe sayılarak müdürlük görevlerine iadeleri valilikçe gerçekleştirilmemiştir. Mahkeme kararları doğrultusunda görevden alınan yöneticilerin müdürlük görevlerine bir an önce iade edilmesi gerektiğini, yaptığımız başvurularla defalarca belirtmemize karşın olumlu bir sonuç elde edilmemiş; valilikçe zincirleme hukuksuzluklara imza atılmıştır. 

Bu nedenle bugün mahkeme kararlarını hiçe sayarak büyük bir hukuksuzluğa imza yetkililer için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Unutulmamalıdır adalet bir gün onlar içinde gerekecek” 

Aydın İlk Haber Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.