Okul Müdürü Atamalarının Hepsi İptal Edildi

Okul Müdürü Atamalarının Hepsi İptal Edildi

Gaziantepte Okul Müdürü Atamaları İptal edildi. Mahkeme kararıyla tüm atamaların Hepsi Baştan Yapılacak

Gaziantep'te 287 okul müdürünün görevlendirmelerinin mahkeme tarafından iptal edildiği, atamaların yeniden yapılacağı açıklandı.

Türkiye genelinde okul müdürü atamaları ve görevlendirmeleri ile ilgili hukuksuz işlemler yargıdan dönmeye devam ediyor. Bazı illerde yargıdan dönen kararlar uygulanmazken bu sefer Gaziantep'ten bir haber geldi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirmesi iptal edilen 287 okul müdürünün eski yerlerine iade edileceğini ve bu atamalar için yeni bir takvim belirleneceğini açıkladı.

Geçtiğimiz sene 17-28 Ekim tarihleri arasında Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sözlü sınavın ardından okul müdürü görevlendirmeleri yapılmıştı. Bu görevlendirmeler üzerine Sendikalar duruma itiraz etmiş, haksızlık ve usulsüzlük yapıldığını söyleyerek durumu yargıya taşımışlardı. Gaziantep 1'nci İdare Mahkemesi tarafından, 'Eğitim Kurumu Müdürlüğüne İlk Defa ve Yeniden Görevlendirileceklere İlişkin Değerlendirme Formu' gereğince yapılan sözlü sınavın tümüne karşı yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz da Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 20 Nisan-26 Haziran tarihleri arasında sözlü sınav işlemlerinin gerçekleştirileceği kaydedilirken, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemlerinin 29 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. 

sendikahaberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum